Obavijesti

Ljubimci

Komentari 6

Smeta vas pseći izmet?! Niste jedini! Kako riješiti problem?

Smeta vas pseći izmet?! Niste jedini! Kako riješiti problem?
3

Pseći izmet odnosno njegovo nesakupljanje nije samo hrvatski problem. Vlasnika kojima je teško sagnuti se i pokupiti za svojim ljubimcem ima po cijelom svijetu

VIDEO

Nesakupljanje psećeg izmeta nije problem specifičan hrvatski problem. S neodgovornim vlasnicima bore se u cijelom svijetu. Španjolci su čini se pronašli rješenje.

Originalna kampanja

Čelnici Bruneta, gradića 20-ak kilometara udaljenog od Madrida u kojem živi 10 tisuća ljudi pokrenuli su marketinšku kampanju nakon koje su vlasnici masovno počeli sakupljati izmet svojih ljubimaca.

Kako piše telegraph.co.uk tim od 20-ak volontera patrolirao je ulicama grada i pratio šetače pasa. Kada bi primijetili vlasnika koji nije pokupio ljubazno bi mu pristupili i saznali njegovo te ime psa.

Izgubljeno vlasništvo

Pomoću tih podataka došli bi do adrese stanovanja na koju bi poslali preporučeni paket s natpisom: ' Izgubljeno vlasništvo'. Naime, gradić je to ima bazu podataka vlasnika ljubimaca koje je lagano identificirati.

Naravno, u paketu se nalazi pseći drek koji su umjesto njih sakupljali volonteri nakon kojeg bi isti pakirali i poslali vlasniku. I to nije sve. Dostavu i reakciju vlasnika snimali su kamerom. 

Kampanja nagrađena

Kampanju je osmislila agencija McCann, a osim što je u tjedan dana smanjila broj 'nagaznih mina' za čak 70 posto osvojila je i nagradu na oglašivačkom festivalu. 

U Hernani, također u Španjolskoj vlasti su pak prije dvije godine donijele podzakonski akt kojim su vlasnike ljubimaca prisilili da registriraju DNA svojih ljubimaca.

 Pomoću njega prate tko tko po parkovima i ulicama ne sakuplja izmet. Naravno, vlasnike zatim kažnjavaju. 

Zanima nas kako bi vi riješili problem i kaznili neodgovorne vlasnike pasa?

Pročitajte Bonton za vlasnike ljubimaca

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume