To je to što me zanima!

Video priča: Paralizirana Else postala inspiracija bolesnima!

Pit bull Elsa iako paralizirana redovito posjećuje GF Strong Rehabilitation Centar u Vancouveru i teško bolesnim pacijentima daje inspiraciju da ne odustaju od života
Vidi originalni članak

Elsa je ime psa koji je kao štene 2010. godine oduzet uzgajivačima pit bullova koji su, zajedno s njom zlostavljali još 27 pasa. Poput nje svi psi bili su pothranjeni, a mučili su ih i problemi s disanjem. Srećom dobili su drugu priliku. 

- Elsa je kao štene bila avanturističkog duha. Voljela je duge šetnje u prirodi i odlaske u ribolov s mojim mužem. Uvijek je bila sretna i imala pozitivan stav prema životu - izjavila je medijima Kelly Dann koja je sa suprugom Nikom udomila Elsu koja je tada imala oko pet mjeseci.

- Jednog dana, u dobio od 13 mjeseci igrajući se u parku za pse Elsa se iznenada srušila.Ostala je potpuno paralizirana - od ramena prema donjem dijelu tijela. Hitno smo je odveli veterinaru koji je magnetskom rezonancom otkrio da naš ljubimac boluje od bolesti kralježnice koja je uzrokovala paralizu - nastavlja Elsina udomiteljica.

I dok bi mnogi odustali od psa koji ne može hodati obitelj Dann svoju ljubimicu uključio je u rehabilitacijski program u sklopu kojeg je pas prolazio tešku fizikalnu terapiju. U međuvremenu ponovno je počela učiti hodati.

Unatoč nevjerojatnom napretku Elsa još uvijek ima problema s hodanjem, ali ne dozvoljava da je hendikep sputa da bude društven pas koji pomaže ljudima.

- Elsa je unatoč teškom životu ostala vesela i razigrana, najsretniji pas kojeg sam ikad upoznala. Njezina ljubav prema ljudima potaknula me da od nje napravim terapijskog psa - govori njezina vlasnica.

Elsa je to i postala. Svaki tjedan posjećuje GF Strong Rehabilitation Centar u Vancouveru i teško bolesne pacijente  koji boluju od bolesti mozga i leđne moždine inspirira i daje nadu da ne odustaju od života. 

- Iako je tijekom oporavka poput nas trpjela bolove ona je najslađi pas kojeg poznajem. Zahvaljujući njoj mnogo ljudi u bolnici s osmijehom na licu čeka svaki utorak kad nam Else dolazi u posjetu - jedan od pacijenata opisuje što za njega znače susreti s ovim terapijskim psom koji je nedavno primio nagradu 'Animal Hero Award 2013.'  Čestitamo!

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Timmy2 25.04.2014.

    Priznajem da sam ganuta do suza.Za ovu obitelj samo riječi hvale,dok za peseka moram reći da je imao sreće biti kod ove obitelji.Koliko truda su uložili za njezin oporavak,bravo ljudi.

  • victorius9 25.04.2014.

    jako lijepo!!!!!!! nezna šta da kažem... stvarno te gane dok gledaš video!!!! BRAVO ELSE!!!

  • LeeLoo0709 25.04.2014.

    Bravo!!!!E to je članak vrijedan čitanja.Odlično.Bravo Elsa!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare