Obavijesti

Ljubimci

Komentari 3

Video priča: Paralizirana Else postala inspiracija bolesnima!

Video priča: Paralizirana Else postala inspiracija bolesnima!
1

Pit bull Elsa iako paralizirana redovito posjećuje GF Strong Rehabilitation Centar u Vancouveru i teško bolesnim pacijentima daje inspiraciju da ne odustaju od života

VIDEO

Elsa je ime psa koji je kao štene 2010. godine oduzet uzgajivačima pit bullova koji su, zajedno s njom zlostavljali još 27 pasa. Poput nje svi psi bili su pothranjeni, a mučili su ih i problemi s disanjem. Srećom dobili su drugu priliku. 

- Elsa je kao štene bila avanturističkog duha. Voljela je duge šetnje u prirodi i odlaske u ribolov s mojim mužem. Uvijek je bila sretna i imala pozitivan stav prema životu - izjavila je medijima Kelly Dann koja je sa suprugom Nikom udomila Elsu koja je tada imala oko pet mjeseci.

- Jednog dana, u dobio od 13 mjeseci igrajući se u parku za pse Elsa se iznenada srušila.Ostala je potpuno paralizirana - od ramena prema donjem dijelu tijela. Hitno smo je odveli veterinaru koji je magnetskom rezonancom otkrio da naš ljubimac boluje od bolesti kralježnice koja je uzrokovala paralizu - nastavlja Elsina udomiteljica.

I dok bi mnogi odustali od psa koji ne može hodati obitelj Dann svoju ljubimicu uključio je u rehabilitacijski program u sklopu kojeg je pas prolazio tešku fizikalnu terapiju. U međuvremenu ponovno je počela učiti hodati.

Unatoč nevjerojatnom napretku Elsa još uvijek ima problema s hodanjem, ali ne dozvoljava da je hendikep sputa da bude društven pas koji pomaže ljudima.

- Elsa je unatoč teškom životu ostala vesela i razigrana, najsretniji pas kojeg sam ikad upoznala. Njezina ljubav prema ljudima potaknula me da od nje napravim terapijskog psa - govori njezina vlasnica.

Elsa je to i postala. Svaki tjedan posjećuje GF Strong Rehabilitation Centar u Vancouveru i teško bolesne pacijente  koji boluju od bolesti mozga i leđne moždine inspirira i daje nadu da ne odustaju od života. 

- Iako je tijekom oporavka poput nas trpjela bolove ona je najslađi pas kojeg poznajem. Zahvaljujući njoj mnogo ljudi u bolnici s osmijehom na licu čeka svaki utorak kad nam Else dolazi u posjetu - jedan od pacijenata opisuje što za njega znače susreti s ovim terapijskim psom koji je nedavno primio nagradu 'Animal Hero Award 2013.'  Čestitamo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana