To je to što me zanima!

Manifestacija „Advent u Splitu“ u subotu i u Zagrebu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Božićna manifestacija „Advent u Splitu“, koji je u zadnje dvije godine postao dio prepoznatljivog splitskog brenda, u subotu, 29. studenoga, stiže i u Zagreb!
Vidi originalni članak

Na Cvjetnom trgu te u City Centru one Zagreb East u 11 sati započet će trotjedni program, kojim će Turistička zajednica grada Splita tri subote za redom  predstaviti taj projekt i ujedno  pozivati Zagrepčane i njihove goste da u predblagdansko i blagdansko vrijeme posjete „najlipši grad na svitu“, koji osvaja  gostoljubivošću i šušurom kakav se ne može doživjeti nigdje drugdje.   

Tijekom prosinca, pa sve do polovice siječnja, u užem i širem centru Splita, na Rivi, trgovima i kaletama tijekom „Adventa u Splitu“ odvija se izuzetno bogat program. U Splitu se od početka prosinca pa sve do polovice siječnja pjeva i pleše do pred jutro, uz glazbu poznatih DJ-eva, klape, te dječje i crkvene zborove, a bogati program, među ostalima, pripremila je i glazbena i scenska pozornica HNK Split.  Domaćini gostima nude i rakije s ljekovitim biljem i niz drugih autohtonih dalmatinskih proizvoda, a jedan od prepoznatljivih simbola manifestacije je i gastro-adventski vijenac, koji od autohtonih domaćih proizvoda izrađuju umjetnici i mladi iz Obrtno tehničke škole Split, na kojemu se svake nedjelje adventa pale svijeće.

Svi koji u subotu između 11 i 14 sati prošetaju do Cvjetnog trga u Zagrebu i City Centra one Zagreb East moći će osjetiti dio te atmosfere te probati sokove i vina Dalmacijavina, splitsku tortu i tradicionalne delicije po recepturi splitskih nona - hroštule, amarette s bademima, broštulane mendule i krokante. Svakako posjetite i plavo-bijelu kućicu u kojoj se priprema nešto „ozbiljniji“ gastro-program – tamo će kuhar pripremati tradicionalne dalmatinske objede, koji će se moći degustirati uz čašu vrhunskih dalmatinskih vina ili prirodnih sokova.

Prigodni program vodit će vesela Splićanka Marijana Batinić, a zajedno s njom, prolaznike će na degustaciju između 11 i 12 sati pozivati i glumac Robert Kurbaša, dok ćemo na velikom TV-u ekranu moći pratiti i razglednice iz Splita, najljepših dijelova grada i njegovih znamenitosti. Uz fine delicije i slike, ugođaj Splita dočarat će i dalmatinska glazba te efekti šuma valova i crvčanja, koje su domaćini pripremili da nas podsjete na čaroliju odmora u Dalmaciji. Splićani su za one koji ih posjete na Cvjetnom i City Centru one Zagreb East pripremili i prigodni dar: šišarku s crvenom mašnom, koja se može objesiti na bor.

Manifestacija „Advent u Splitu“ u posljednje dvije godine profilirala se kao jedan od prepoznatljivih brendova grada, pa ga sve više i u zimskim mjesecima, posebno u vrijeme adventa, posjećuju strani i domaći turisti.

U Turističkoj zajednici grada Splita kažu kako se trude da svi koji posjete njihov grad ponesu lijepe uspomene zbog kojih će se često i rado vraćati, pa bez sumnje vrijedi navratiti i na malu zagrebačku probu, koja će se u subotu od 11 do 14 sati održati na Cvjetnom i u City Centru one Zagreb East.

Idi na 24sata