Obavijesti

Manifestacija „Advent u Splitu“ u subotu i u Zagrebu

Manifestacija „Advent u Splitu“ u subotu i u Zagrebu
15

Božićna manifestacija „Advent u Splitu“, koji je u zadnje dvije godine postao dio prepoznatljivog splitskog brenda, u subotu, 29. studenoga, stiže i u Zagreb!

Na Cvjetnom trgu te u City Centru one Zagreb East u 11 sati započet će trotjedni program, kojim će Turistička zajednica grada Splita tri subote za redom  predstaviti taj projekt i ujedno  pozivati Zagrepčane i njihove goste da u predblagdansko i blagdansko vrijeme posjete „najlipši grad na svitu“, koji osvaja  gostoljubivošću i šušurom kakav se ne može doživjeti nigdje drugdje.   

Tijekom prosinca, pa sve do polovice siječnja, u užem i širem centru Splita, na Rivi, trgovima i kaletama tijekom „Adventa u Splitu“ odvija se izuzetno bogat program. U Splitu se od početka prosinca pa sve do polovice siječnja pjeva i pleše do pred jutro, uz glazbu poznatih DJ-eva, klape, te dječje i crkvene zborove, a bogati program, među ostalima, pripremila je i glazbena i scenska pozornica HNK Split.  Domaćini gostima nude i rakije s ljekovitim biljem i niz drugih autohtonih dalmatinskih proizvoda, a jedan od prepoznatljivih simbola manifestacije je i gastro-adventski vijenac, koji od autohtonih domaćih proizvoda izrađuju umjetnici i mladi iz Obrtno tehničke škole Split, na kojemu se svake nedjelje adventa pale svijeće.

Svi koji u subotu između 11 i 14 sati prošetaju do Cvjetnog trga u Zagrebu i City Centra one Zagreb East moći će osjetiti dio te atmosfere te probati sokove i vina Dalmacijavina, splitsku tortu i tradicionalne delicije po recepturi splitskih nona - hroštule, amarette s bademima, broštulane mendule i krokante. Svakako posjetite i plavo-bijelu kućicu u kojoj se priprema nešto „ozbiljniji“ gastro-program – tamo će kuhar pripremati tradicionalne dalmatinske objede, koji će se moći degustirati uz čašu vrhunskih dalmatinskih vina ili prirodnih sokova.

Prigodni program vodit će vesela Splićanka Marijana Batinić, a zajedno s njom, prolaznike će na degustaciju između 11 i 12 sati pozivati i glumac Robert Kurbaša, dok ćemo na velikom TV-u ekranu moći pratiti i razglednice iz Splita, najljepših dijelova grada i njegovih znamenitosti. Uz fine delicije i slike, ugođaj Splita dočarat će i dalmatinska glazba te efekti šuma valova i crvčanja, koje su domaćini pripremili da nas podsjete na čaroliju odmora u Dalmaciji. Splićani su za one koji ih posjete na Cvjetnom i City Centru one Zagreb East pripremili i prigodni dar: šišarku s crvenom mašnom, koja se može objesiti na bor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Manifestacija „Advent u Splitu“ u posljednje dvije godine profilirala se kao jedan od prepoznatljivih brendova grada, pa ga sve više i u zimskim mjesecima, posebno u vrijeme adventa, posjećuju strani i domaći turisti.

U Turističkoj zajednici grada Splita kažu kako se trude da svi koji posjete njihov grad ponesu lijepe uspomene zbog kojih će se često i rado vraćati, pa bez sumnje vrijedi navratiti i na malu zagrebačku probu, koja će se u subotu od 11 do 14 sati održati na Cvjetnom i u City Centru one Zagreb East.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija