Najnovija gastro poslastica ugodno će iznenaditi već postojeće Batkoljupce, kao i sve one koji će to tek postati. U novoj godini je poznati lanac restorana predstavio i poseban specijalitet kojega su osmislili gastro stručnjaci.
Na meni stiže ROAST BEEF!
Novo jelo je probao i urednik gastro.hr-a i veliki gurman Domagoj Jakopović Ribafish.
"Jedno od najpoznatijih nacionalnih jela Velike Britanije, koje je jednako popularno i u Irskoj, Australiji i Kanadi, u biti je juneći rumpsteak mariniran u senfu i domaćem BBQ umaku. A trenutno je totalni hit u New Yorku! Ramstek se nakon toga peče u pećnici na niskoj temperaturi 18-20 sati kako bi meso zadržalo sočnost i dobilo ružičastu boju.
Roast beef dolazi u tankim, strojno rezanim šnitama u kojima se nalazi rikula i kriške zelene jabuke Granny Smith koje mu daje svježinu, a cijela kompozicija naglašena je dressingom od badema i bučinog ulja uz dodatak umaka od meda i senfa koji podsjeća na poznati aioli", piše Ribafish te dodaje:
"Deset minuta kasnije sjedim, guštam, dovršavam pivicu i zapisujem razmišljanja. Roast beef je idealno jelo koje svako muško podložno prevelikom hedonizmu treba priuštiti kao svojevrsno čišćenje. Bez žlundrica, kožica, masnoća, čisto mekano meso s puno voća i povrća. Spartanci ne bi trebali jesti umak ni kruh, ali svi dobro znamo kako su skončali Spartanci, pa toplo preporučujem izlet u neki od Bataka."
Tim je mjesecima radio na novom jelu i usavršavao recepturu kako bi gosti probali nešto novo i drugačije. Od sada u ultimativnoj gastro deliciji mogu uživati svi gosti Batak restorana koji je ovog Valentinova pripremio i poseban meni za dvoje. Idealna je to prilika da isprobate novo jelo, kao i da uživate u izboru najboljih jela s grilla po izboru gurmana. Batak tim je na Dan zaljubljenih pripremio i poklon iznenađenja!
Sve su to razlozi zbog kojih vrijedi posjetiti neki od poznatih restorana. Sve lokacije pogledajte na www.batak-grill.hr, a sve novitete možete pratiti na njihovoj Facebook i Instagram stranici.