Obavijesti

Native sadržaj

Delicija koja osvaja svijet: Što je zapravo roast beef?

Powered by Batak

Delicija koja osvaja svijet: Što je zapravo roast beef?

Batak grill restorani već su naveliko poznati domaćim, ali i stranim gostima. Uz omiljena jela s grilla, Batak tim se svake godine trudi ponuditi nešto novo i drugačije pa je tako i ovaj put pripremio pravu gastronomsku deliciju

Najnovija gastro poslastica ugodno će iznenaditi već postojeće Batkoljupce, kao i sve one koji će to tek postati. U novoj godini je poznati lanac restorana predstavio i poseban specijalitet kojega su osmislili gastro stručnjaci.

Na meni stiže ROAST BEEF!

Novo jelo je probao i urednik gastro.hr-a i veliki gurman Domagoj Jakopović Ribafish.

"Jedno od najpoznatijih nacionalnih jela Velike Britanije, koje je jednako popularno i u Irskoj, Australiji i Kanadi, u biti je juneći rumpsteak mariniran u senfu i domaćem BBQ umaku. A trenutno je totalni hit u New Yorku! Ramstek se nakon toga peče u pećnici na niskoj temperaturi 18-20 sati kako bi meso zadržalo sočnost i dobilo ružičastu boju.

Roast beef dolazi u tankim, strojno rezanim šnitama u kojima se nalazi rikula i kriške zelene jabuke Granny Smith koje mu daje svježinu, a cijela kompozicija naglašena je dressingom od badema i bučinog ulja uz dodatak umaka od meda i senfa koji podsjeća na poznati aioli", piše Ribafish te dodaje:

"Deset minuta kasnije sjedim, guštam, dovršavam pivicu i zapisujem razmišljanja. Roast beef je idealno jelo koje svako muško podložno prevelikom hedonizmu treba priuštiti kao svojevrsno čišćenje. Bez žlundrica, kožica, masnoća, čisto mekano meso s puno voća i povrća. Spartanci ne bi trebali jesti umak ni kruh, ali svi dobro znamo kako su skončali Spartanci, pa toplo preporučujem izlet u neki od Bataka."

Tim je mjesecima radio na novom jelu i usavršavao recepturu kako bi gosti probali nešto novo i drugačije. Od sada u ultimativnoj gastro deliciji mogu uživati svi gosti Batak restorana koji je ovog Valentinova pripremio i poseban meni za dvoje. Idealna je to prilika da isprobate novo jelo, kao i da uživate u izboru najboljih jela s grilla po izboru gurmana. Batak tim je na Dan zaljubljenih pripremio i poklon iznenađenja!

Sve su to razlozi zbog kojih vrijedi posjetiti neki od poznatih restorana. Sve lokacije pogledajte na www.batak-grill.hr, a sve novitete možete pratiti na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

Powered by Batak

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...