To je to što me zanima!

Kraljica ovog proljeća: Cheesecake od jagoda

Stigle su jagode - mnogima omiljeno voće! Osim što su ukusne i zdrave imaju vrlo malo kalorija, pa ih možete jesti i u većim količinama. S vremena na vrijeme svakako se počastite i nekim slatkim desertom
Vidi originalni članak

Jagode su omiljena zdrava slastica mnogih ljudi, što ne čudi jer ih, osim što imaju odličan okus, smatraju ljekovitim voćem. Imaju protuupalna, antipiretska i antibakterijska svojstva. Bogate su vitaminima C i A, vlaknima, željezom i folnom kiselinom. Neodoljive jagode jedino su voće koje ima sjemenke izvan ploda, a ne skrivene unutar, te prve dozrijevaju u proljeće. Prosječna jagoda na sebi ima 200 sjemenki.

Ako želite smršavjeti, razmislite o jagodama jer one ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit. Osim navedenih svojstava, jagode su dobre za probavni sustav, kolesterol, krvni tlak, kardiovaskularni sustav i za imunitet.

Ovih dana imamo više slobodnog vremena, pa se možemo posvetiti stvarima koje volimo, ali i ugađati ukućanima. Spravljanje jednostavnih kolača koji ne zahtijevaju pečenje niti puno sastojaka moglo bi biti vrlo dobra razbibriga. Donosimo vam recept za cheesecake s jagodama koji ne zahtijeva mnogo vremena, a osvojit će i najistančanija nepca.

Cheesecake od jagode

Sastojci: 

Priprema: 

  1. Pripremite kalup za tortu i donji dio obložite papirom za pečenje
  2. Smrvite kekse, pomiješajte ih s maslacem, te prema želji naribajte limunovu koricu. Kekse možete smrviti ručno, ali i u blenderu. Smjesu dobro sjedinite i pritisnite na dno kalupa.
  3. Ako ste koristili blender možete nastaviti, a ako niste, ručni mikser biti će od koristi. Sjedinite jogurt i krem sir.
  4. Zatim dobro izradite vrhnje za šlag. Ono mora biti čvrsto. 
  5. Žlicom dobro promiješajte šlag s kremom od sira i jogurta kako biste dobili jednoličnu smjesu, odnosno kremu za tortu. Prelijte kekse kremom.
  6. Tortu stavite na hlađenje minimalno 3 sata. Jagode pospite smeđim šećerom i poslažite po torti nakon što se ona dobro ohladila. 

U slast!

Sve namirnice za ukusan cheesecake s jagodama pronađite u Tommyju. Svoju kupnju obavljajte iz udobnosti naslonjača putem Glovo aplikacije za dostavu. Ostanite doma i naručite namirnice za najbolju spizu u gradu. Tommyjev katalog pogledajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare