Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0

Kraljica ovog proljeća: Cheesecake od jagoda

Powered by Tommy

Kraljica ovog proljeća: Cheesecake od jagoda

Stigle su jagode - mnogima omiljeno voće! Osim što su ukusne i zdrave imaju vrlo malo kalorija, pa ih možete jesti i u većim količinama. S vremena na vrijeme svakako se počastite i nekim slatkim desertom

Jagode su omiljena zdrava slastica mnogih ljudi, što ne čudi jer ih, osim što imaju odličan okus, smatraju ljekovitim voćem. Imaju protuupalna, antipiretska i antibakterijska svojstva. Bogate su vitaminima C i A, vlaknima, željezom i folnom kiselinom. Neodoljive jagode jedino su voće koje ima sjemenke izvan ploda, a ne skrivene unutar, te prve dozrijevaju u proljeće. Prosječna jagoda na sebi ima 200 sjemenki.

Ako želite smršavjeti, razmislite o jagodama jer one ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit. Osim navedenih svojstava, jagode su dobre za probavni sustav, kolesterol, krvni tlak, kardiovaskularni sustav i za imunitet.

Ovih dana imamo više slobodnog vremena, pa se možemo posvetiti stvarima koje volimo, ali i ugađati ukućanima. Spravljanje jednostavnih kolača koji ne zahtijevaju pečenje niti puno sastojaka moglo bi biti vrlo dobra razbibriga. Donosimo vam recept za cheesecake s jagodama koji ne zahtijeva mnogo vremena, a osvojit će i najistančanija nepca.

Cheesecake od jagode

Sastojci: 

Priprema: 

  1. Pripremite kalup za tortu i donji dio obložite papirom za pečenje
  2. Smrvite kekse, pomiješajte ih s maslacem, te prema želji naribajte limunovu koricu. Kekse možete smrviti ručno, ali i u blenderu. Smjesu dobro sjedinite i pritisnite na dno kalupa.
  3. Ako ste koristili blender možete nastaviti, a ako niste, ručni mikser biti će od koristi. Sjedinite jogurt i krem sir.
  4. Zatim dobro izradite vrhnje za šlag. Ono mora biti čvrsto. 
  5. Žlicom dobro promiješajte šlag s kremom od sira i jogurta kako biste dobili jednoličnu smjesu, odnosno kremu za tortu. Prelijte kekse kremom.
  6. Tortu stavite na hlađenje minimalno 3 sata. Jagode pospite smeđim šećerom i poslažite po torti nakon što se ona dobro ohladila. 

U slast!

Sve namirnice za ukusan cheesecake s jagodama pronađite u Tommyju. Svoju kupnju obavljajte iz udobnosti naslonjača putem Glovo aplikacije za dostavu. Ostanite doma i naručite namirnice za najbolju spizu u gradu. Tommyjev katalog pogledajte ovdje

Powered by Tommy

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang