To je to što me zanima!

Super studentica: Uz posao i fakultet Kristina je uspjela osvojiti četiri dekanove nagrade

Kristina Vukelić iz Dugog Sela na prvi je pogled sasvim obična cura koja slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi, šetajući i biciklirajući. No njezina postignuća i motiviranost sve su osim običnog, a ona je dokaz da je samo nebo granica
Vidi originalni članak

U mjestu nedaleko od Zagreba živi 23-godišnja studentica koja je dokaz da Hrvatska itekako ima mladih koji se rukama i nogama bore za svoju budućnost. Članstvo u Studentskom zboru, odboru za kvalitetu, studentskom listu i promocija faksa samo su neke od aktivnosti kojima se Kristina bavi uz studiranje.

A osim ispita riješenih u roku te mentoriranja na fakultetu, dokaz da se red, rad i disciplina nagrađuju leži u četiri dekanove nagrade koje joj je dodijelio faks. Dok čeka obranu diplomskog rada, Kristina je izdvojila vrijeme za nas te je u pauzi od studentskog posla podijelila svoju priču.

'Pronašla sam način da se istaknem'

Nakon završetka srednje ekonomske škole, studentica Menadžmenta i financija, nije odmah bila sigurna u kojem bi smjeru nastavila svoje obrazovanje. Iako je odluka pala na ekonomiju, Kristina je shvatila kako u moru ekonomista mora pronaći način da se istakne.

- Posjećujući razne manifestacije obrazovnoga karaktera, ali i proučavajući tržište rada, shvatila sam da mi je, ako se želim baviti ekonomijom i ako se želim izdvojiti i razlikovati od ostalih kandidata na tržištu, potrebno obogatiti svoje znanje još jednim područjem, a to je pravo - objašnjava i dodaje kako je tu kombinaciju pronašla na Effectusu.

Proučavajući ponudu Effectus Visokog učilišta, shvatila sam da je zapravo to ono što želim i da će mi taj fakultet svojim obrazovnim programom pružiti najveće benefite što se tiče stečenog znanja - govori Kristina.

Osim teorijskog znanja obogaćenog mnoštvom stvarnih primjera, Kristina je imala priliku obavljati praktičnu nastavu u prestižnim organizacijama, a od početka studiranja paralelno radi studentske poslove te primjenjuje stečeno znanje u praksi.

'Svaki mi je dan isplaniran'

Iako joj rad u vrijeme studiranja predstavlja velik izazov, ne može osporiti benefite u obliku stjecanja znanja i vještina koji se dobivaju kroz praktični dio primjene naučenog.

- Moj svaki radni dan je isplaniran, počinje buđenjem i odlaskom na posao, a nakon posla odlaskom na fakultet. Većini mojih prijatelja ovaj tempo nije primamljiv i zvuči naporno, ali kad čovjek s ljubavlju, voljom i motivacijom radi i uči ono što ga istinski zanima i privlači, to uopće nije prepreka nego odluka ulaganja u svoju budućnost - govori nam.

Kako kaže, učenje joj je ukalkulirano u dnevni raspored, a najviše nauči na predavanjima koja su sažeta u smislu da se odnose na ''srž'' stvari, što njoj i njezinim kolegama zapravo omogućava snalaženje i ostvarivanje boljih rezultata na radnome mjestu.  

A da je ništa ne može poljuljati na putu k boljem sutra, dokazuju i četiri prestižne nagrade koje s ponosom drži u vitrini.

- Na fakultetu postoji nagrađivanje studenata kroz dekanove nagrade i priznanja, a u svom fakultetskom obrazovanju dobila sam ih četiri za uspjeh - ponosno govori Kristina.

Kristina nema u planu stati

Što je dokazala i odgovorom na pitanje o planovima. Iako joj je cilj stalno zaposlenje, Kristina ne planira stati nadograđivati svoje znanje.

- Planiram obraniti diplomski rad i tražiti stalno zaposlenje kako bih se mogla posvetiti izgradnji karijere, a u skoroj budućnosti također proširiti znanje dodatnim obrazovanjem te steći još neke dodatne certifikate koji bi obogatili moj obrazovni nivo - ističe.

Što se tiče zaposlenja, Kristina govori da se većina studenata s njezina fakulteta vrlo brzo zaposli zahvaljujući stečenom znanju i iskustvu, a da može ponovno birati, opet bi izabrala isto.

- Krenut ću od sebe i reći kako bih, da sam u poziciji maturanta, opet upisala Effectus. Jedinstvenost studija, pristupačnost, ugodna i dobra atmosfera, pogodnosti, kvaliteta i znanje koje dobivate ključni su čimbenici kojima teži svatko tko želi završiti fakultet, a to je upravo ono što sam ja ostvarila studirajući na Effectusu - zaključuje.

Ako želite ulagati u svoju budućnost, iskoristite first minute popust na upis svih studija na Effectus Visokom učilištu.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Nava 01.08.2020.

    Pa dobro piše lijepo da je "native" članak za Effectus. Sve je transparentno ne treba se bunit.

  • StjepanValjak 01.08.2020.

    Zna se kako se osvajaju dekanove nagrade

  • John Doe Jr. 01.08.2020.

    još ako je članica hdz-a, to je onda idealno

Komentiraj...
Vidi sve komentare