Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 40

Super studentica: Uz posao i fakultet Kristina je uspjela osvojiti četiri dekanove nagrade

Powered by Effectus Visoko Učilište

Super studentica: Uz posao i fakultet Kristina je uspjela osvojiti četiri dekanove nagrade
1

Kristina Vukelić iz Dugog Sela na prvi je pogled sasvim obična cura koja slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi, šetajući i biciklirajući. No njezina postignuća i motiviranost sve su osim običnog, a ona je dokaz da je samo nebo granica

U mjestu nedaleko od Zagreba živi 23-godišnja studentica koja je dokaz da Hrvatska itekako ima mladih koji se rukama i nogama bore za svoju budućnost. Članstvo u Studentskom zboru, odboru za kvalitetu, studentskom listu i promocija faksa samo su neke od aktivnosti kojima se Kristina bavi uz studiranje.

A osim ispita riješenih u roku te mentoriranja na fakultetu, dokaz da se red, rad i disciplina nagrađuju leži u četiri dekanove nagrade koje joj je dodijelio faks. Dok čeka obranu diplomskog rada, Kristina je izdvojila vrijeme za nas te je u pauzi od studentskog posla podijelila svoju priču.

'Pronašla sam način da se istaknem'

Nakon završetka srednje ekonomske škole, studentica Menadžmenta i financija, nije odmah bila sigurna u kojem bi smjeru nastavila svoje obrazovanje. Iako je odluka pala na ekonomiju, Kristina je shvatila kako u moru ekonomista mora pronaći način da se istakne.

- Posjećujući razne manifestacije obrazovnoga karaktera, ali i proučavajući tržište rada, shvatila sam da mi je, ako se želim baviti ekonomijom i ako se želim izdvojiti i razlikovati od ostalih kandidata na tržištu, potrebno obogatiti svoje znanje još jednim područjem, a to je pravo - objašnjava i dodaje kako je tu kombinaciju pronašla na Effectusu.

Proučavajući ponudu Effectus Visokog učilišta, shvatila sam da je zapravo to ono što želim i da će mi taj fakultet svojim obrazovnim programom pružiti najveće benefite što se tiče stečenog znanja - govori Kristina.

Osim teorijskog znanja obogaćenog mnoštvom stvarnih primjera, Kristina je imala priliku obavljati praktičnu nastavu u prestižnim organizacijama, a od početka studiranja paralelno radi studentske poslove te primjenjuje stečeno znanje u praksi.

'Svaki mi je dan isplaniran'

Iako joj rad u vrijeme studiranja predstavlja velik izazov, ne može osporiti benefite u obliku stjecanja znanja i vještina koji se dobivaju kroz praktični dio primjene naučenog.

- Moj svaki radni dan je isplaniran, počinje buđenjem i odlaskom na posao, a nakon posla odlaskom na fakultet. Većini mojih prijatelja ovaj tempo nije primamljiv i zvuči naporno, ali kad čovjek s ljubavlju, voljom i motivacijom radi i uči ono što ga istinski zanima i privlači, to uopće nije prepreka nego odluka ulaganja u svoju budućnost - govori nam.

Kako kaže, učenje joj je ukalkulirano u dnevni raspored, a najviše nauči na predavanjima koja su sažeta u smislu da se odnose na ''srž'' stvari, što njoj i njezinim kolegama zapravo omogućava snalaženje i ostvarivanje boljih rezultata na radnome mjestu.  

A da je ništa ne može poljuljati na putu k boljem sutra, dokazuju i četiri prestižne nagrade koje s ponosom drži u vitrini.

- Na fakultetu postoji nagrađivanje studenata kroz dekanove nagrade i priznanja, a u svom fakultetskom obrazovanju dobila sam ih četiri za uspjeh - ponosno govori Kristina.

Kristina nema u planu stati

Što je dokazala i odgovorom na pitanje o planovima. Iako joj je cilj stalno zaposlenje, Kristina ne planira stati nadograđivati svoje znanje.

- Planiram obraniti diplomski rad i tražiti stalno zaposlenje kako bih se mogla posvetiti izgradnji karijere, a u skoroj budućnosti također proširiti znanje dodatnim obrazovanjem te steći još neke dodatne certifikate koji bi obogatili moj obrazovni nivo - ističe.

Što se tiče zaposlenja, Kristina govori da se većina studenata s njezina fakulteta vrlo brzo zaposli zahvaljujući stečenom znanju i iskustvu, a da može ponovno birati, opet bi izabrala isto.

- Krenut ću od sebe i reći kako bih, da sam u poziciji maturanta, opet upisala Effectus. Jedinstvenost studija, pristupačnost, ugodna i dobra atmosfera, pogodnosti, kvaliteta i znanje koje dobivate ključni su čimbenici kojima teži svatko tko želi završiti fakultet, a to je upravo ono što sam ja ostvarila studirajući na Effectusu - zaključuje.

Ako želite ulagati u svoju budućnost, iskoristite first minute popust na upis svih studija na Effectus Visokom učilištu.

Powered by Effectus Visoko Učilište

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?
VELIKA ANALIZA

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?

Brakovi bez seksa, iako se o njima rijetko otvoreno razgovara, češći su nego što biste očekivali. To je kada bračni par ima odnose manje od 10 puta u godini
Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući