To je to što me zanima!

Zašto žene koriste šest kremica na dan a muškarci samo vodu i sapun - i kako to promijeniti?

Svi znamo kako u kupaonici izgleda ženski a kako muški ormarić. U njenom ćete pronaći kreme, serume, pilinge i maske poredane po nijansama, a on je godinama vjeran vodi, sapunu i deziću
Vidi originalni članak

Zašto je njega kože ženama svakodnevni ritual, a muškarci se o njoj brinu tek kad ih partnerice natjeraju? Naravno, uvijek postoje iznimke, ali možemo se složiti s tim da većina muškaraca ima vrlo jednostavan pogled na stvari: Ako nešto treba očistiti, voda i sapun su rješenje. No njega lica i tijela ipak traži malo više pažnje.

Tako su nas učili?

Kad bolje razmislimo, zaključit ćemo da smo većinu savjeta o svakodnevnoj njezi i higijeni dobili od mame. Tata bi nas učio nekim drugim stvarima koje su se poimale ''muškim'', s njega i ljepota uglavnom su se pripisivale ženskom spolu. Iz nekog razloga, nikakva briga o licu i tijelu, osim brijanja, ne pripada muškom svijetu jer naši očevi to nisu radili, pa zašto bismo mi?

No izlika ''prije se to nije radilo'' u mnogim slučajevima danas ne drži vodu. Ne brinite se, ne sugeriramo da budete poput Batemana u ''Američkom psihu'' i odmah uvedete deset koraka u svoju jutarnju rutinu, ali nekoliko osnovnih savjeta dobro će doći. 

Krenimo po redu...

Postoje mnoga istraživanja koja pokazuju da žene preferiraju muškarce koji se brinu o svom izgledu. Štoviše, pri odabiru partnera veliku ulogu igra miris, odnosno ako muškarac miriše svježe. No čak i ako vam cilj nije zadiviti ženski spol, higijena i uredan izgled važni su kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Zato uvedite nekoliko jednostavnih koraka kako biste zablistali u punom sjaju!

Lice

Znamo, san je važan i svi bismo radije proveli pola sata spavajući nego pred ogledalom. No jutarnja briga o licu može trajati samo 5 minuta i već ste gotovi. Ako vam je trenutna rutina nepostojeća, gel za pranje lica i krema sasvim su dovoljni za početak. Samo ne zaboravite ovaj postupak ponoviti i prije spavanja. 

Brada

Iako je tehnički na licu, brada ipak zaslužuje segment samo za sebe. Istraživanje iz 2016. pokazalo je da uredan izgled, koji podrazumijeva i redovito održavanje brade, ne samo da povećava atraktivnost nego njegovani muškarci u prosjeku zarađuju više od svojih ''neurednih'' kolega. Škare, aparat za brijanje i ulje za dužu bradu sasvim su dovoljni kako biste i vi zadržali uredan i njegovan izgled, a dodatan plus je i to što ovu aktivnost ne morate prakticirati svaki dan.

Tijelo

Dezodorans u spreju, kamenu ili sticku - sasvim je nebitno što birate jer za neugodan miris ispod pazuha nema opravdanja. Kad je riječ o njezi tijela, hidratantni losion ili krema trebali bi se naći na vašoj polici. Koža je sklona isušivanju, osobito zimi, pa ako želite izbjeći dojam hrapave i neodržavane kože, koristite hidratantna sredstva jer u ovom slučaju gel za tuširanje nije dovoljan. 

Intimna njega

Jedan od najvažnijih koraka osobne higijene redovito je održavanje intimnog područja čistim i svježim. Tu će vam pomoći Jajoper, gel osmišljen posebno za intimnu njegu muškarca, jer sadrži nježnu formulu koja čuva obrambeni mehanizam ovog osjetljivog područja, a ulje čajevca daje mu blago antibakterijsko djelovanje i štiti od razvoja iritacija.

Uz to, kako biste spriječili znojenje i neugodne mirise, izbjegavajte poliester i uske bokserice/gaće. Neki stručnjaci kažu da su mikrovlakna najbolji odabir kad je riječ o materijalu donjeg rublja. 

Brinite se o sebi, ali i o drugima

Budući da se Božić bliži, set za intimnu njegu muškaraca također je idealan dar ispod bora ako nekome želite pokazati da se zaista brinete o njemu. Kako biste osvojili Jajoper, za sebe ili drugog, sudjelujte u nagradnom natječaju i ispunite obrazac.

Najkreativnije odgovore poslali su: Žarko Brodar, Dalibor Minić, Matija Mikačić, Karlo Čižmešija, Danijel Korade i Marijo Obad.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • 17.12.2020.

    Možeš izgledati kao 007, izgled, besprijekorno odjeli, cipele, miris...., ali od "domoljuba" člana zločinačke, plaću veću ne ćeš dobiti! Jasno?

  • Big_1 17.12.2020.

    Kakva reklama za jajoper 😂

  • tyta 15.12.2020.

    otkud vam to ja baš ništa od kremica a lice ko beba

Komentiraj...
Vidi sve komentare