Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 109

Zašto žene koriste šest kremica na dan a muškarci samo vodu i sapun - i kako to promijeniti?

Powered by Biobaza

Zašto žene koriste šest kremica na dan a muškarci samo vodu i sapun - i kako to promijeniti?

Svi znamo kako u kupaonici izgleda ženski a kako muški ormarić. U njenom ćete pronaći kreme, serume, pilinge i maske poredane po nijansama, a on je godinama vjeran vodi, sapunu i deziću

Zašto je njega kože ženama svakodnevni ritual, a muškarci se o njoj brinu tek kad ih partnerice natjeraju? Naravno, uvijek postoje iznimke, ali možemo se složiti s tim da većina muškaraca ima vrlo jednostavan pogled na stvari: Ako nešto treba očistiti, voda i sapun su rješenje. No njega lica i tijela ipak traži malo više pažnje.

Tako su nas učili?

Kad bolje razmislimo, zaključit ćemo da smo većinu savjeta o svakodnevnoj njezi i higijeni dobili od mame. Tata bi nas učio nekim drugim stvarima koje su se poimale ''muškim'', s njega i ljepota uglavnom su se pripisivale ženskom spolu. Iz nekog razloga, nikakva briga o licu i tijelu, osim brijanja, ne pripada muškom svijetu jer naši očevi to nisu radili, pa zašto bismo mi?

No izlika ''prije se to nije radilo'' u mnogim slučajevima danas ne drži vodu. Ne brinite se, ne sugeriramo da budete poput Batemana u ''Američkom psihu'' i odmah uvedete deset koraka u svoju jutarnju rutinu, ali nekoliko osnovnih savjeta dobro će doći. 

Animated GIF

Krenimo po redu...

Postoje mnoga istraživanja koja pokazuju da žene preferiraju muškarce koji se brinu o svom izgledu. Štoviše, pri odabiru partnera veliku ulogu igra miris, odnosno ako muškarac miriše svježe. No čak i ako vam cilj nije zadiviti ženski spol, higijena i uredan izgled važni su kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Zato uvedite nekoliko jednostavnih koraka kako biste zablistali u punom sjaju!

Lice

Znamo, san je važan i svi bismo radije proveli pola sata spavajući nego pred ogledalom. No jutarnja briga o licu može trajati samo 5 minuta i već ste gotovi. Ako vam je trenutna rutina nepostojeća, gel za pranje lica i krema sasvim su dovoljni za početak. Samo ne zaboravite ovaj postupak ponoviti i prije spavanja. 

Brada

Iako je tehnički na licu, brada ipak zaslužuje segment samo za sebe. Istraživanje iz 2016. pokazalo je da uredan izgled, koji podrazumijeva i redovito održavanje brade, ne samo da povećava atraktivnost nego njegovani muškarci u prosjeku zarađuju više od svojih ''neurednih'' kolega. Škare, aparat za brijanje i ulje za dužu bradu sasvim su dovoljni kako biste i vi zadržali uredan i njegovan izgled, a dodatan plus je i to što ovu aktivnost ne morate prakticirati svaki dan.

Tijelo

Dezodorans u spreju, kamenu ili sticku - sasvim je nebitno što birate jer za neugodan miris ispod pazuha nema opravdanja. Kad je riječ o njezi tijela, hidratantni losion ili krema trebali bi se naći na vašoj polici. Koža je sklona isušivanju, osobito zimi, pa ako želite izbjeći dojam hrapave i neodržavane kože, koristite hidratantna sredstva jer u ovom slučaju gel za tuširanje nije dovoljan. 

Intimna njega

Jedan od najvažnijih koraka osobne higijene redovito je održavanje intimnog područja čistim i svježim. Tu će vam pomoći Jajoper, gel osmišljen posebno za intimnu njegu muškarca, jer sadrži nježnu formulu koja čuva obrambeni mehanizam ovog osjetljivog područja, a ulje čajevca daje mu blago antibakterijsko djelovanje i štiti od razvoja iritacija.

Uz to, kako biste spriječili znojenje i neugodne mirise, izbjegavajte poliester i uske bokserice/gaće. Neki stručnjaci kažu da su mikrovlakna najbolji odabir kad je riječ o materijalu donjeg rublja. 

Brinite se o sebi, ali i o drugima

Budući da se Božić bliži, set za intimnu njegu muškaraca također je idealan dar ispod bora ako nekome želite pokazati da se zaista brinete o njemu. Kako biste osvojili Jajoper, za sebe ili drugog, sudjelujte u nagradnom natječaju i ispunite obrazac.

Najkreativnije odgovore poslali su: Žarko Brodar, Dalibor Minić, Matija Mikačić, Karlo Čižmešija, Danijel Korade i Marijo Obad.

Powered by Biobaza

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 109
VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…