To je to što me zanima!

11 prijavljenih: Vlasnici tvrtki dogovarali cijene razminiranja?

bog namještanja natječaja za poslove razminiranja sisačka je policija kazneno prijavila jedanaest osoba. Radi se o vlasnicima i suvlasnicima te tvrtki za razmiranje
Vidi originalni članak

Zbog namještanja natječaja za poslove razminiranja sisačka je policija kazneno prijavila jedanaest osoba.

Večernji list piše da su desetero njih poslodavci – vlasnici i suvlasnici tvrtki za razminiranje te direktori, a jedanaesti je, navodno, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec.

– Ne znam ništa o prijavi, nitko me nije obavijestio niti sam sudjelovao u bilo kakvim dogovaranjima s poslodavcima o cijenama. Sve se to lako može i dokazati – rekao je Jakopec za Večernji list.

Među prijavljenima je i Zdenko Sokač, vlasnik dviju tvrtku za razminiranje. Neslužbeno se spominje da su navodno prijavljeni i general Zvonko Peternel iz tvrtke Rumital generala Miljenka Crnjca, zatim osnivač tvrtke Piper Željko Romić, vlasnik tvrtke Diz-eko Andrija Fiamengo, Dražen Novak, vlasnik Tornada...

- Istraživanjem je utvrđeno da su se osumnjičeni, kao odgovorne osobe u trgovačkim društvima, tijekom 2013. godine prethodno dogovorili da će, nakon što se otvori postupak javne nabave, predati ponude s unaprijed dogovorenim cijenama i podizvođačima te na taj način osigurati da dogovorene tvrtke budu izabrane za najpovoljnijeg ponuđača. Na taj su način sprječavali druge konkurentske tvrtke, koje su sudjelovale u postupku javne nabave, da njihove ponude budu prihvaćene, što je protivno Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja - priopćila je PU sisačko-moslavačka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja svih jedanaestero osumnjičenih kazneno je prijavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, koje će odlučiti hoće li prihvatiti ili odbaciti prijavu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 09.06.2016.

    ovo treba izjednačiti sa veleizdajom, a sve učesnike osuditi na smrtnu kaznu, imovinu do 78. koljena zaplijeniti u korist ljudi stradalih od mina. Pronaći njihove zaštitnike i jednako postupiti.

  • pčela 09.06.2016.

    Ništa novo.Sve već poznato.

  • Skårlia 09.06.2016.

    Sad ih treba utjerat u minsko polje da detektiraju mine al bez detektora. Djubrad koja cjene samo svoj zivot isto da drugi zivot nije bitan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare