To je to što me zanima!

24sataExpress: Pljačkaju četiri puta godišnje, siluju nedjeljom

Među najstrašnijim zločinima su silovanja. Stručnjaci kažu kako se na svako prijavljeno silovanje može pribrojiti njih 15 koja, možda zauvijek, ostaju mračna tajna
Vidi originalni članak

Građani Lijepe naše i siluju najčešće između 18 i 22 sati. U ta zlodjela kreću u pravilu nedjeljom. Istraživanja pokazuju da je i do 90 posto silovatelja bilo pod utjecajem alkohola.

Vrlo često silovatelji promatraju iz prikrajka i snimaju okolinu. U pravilu žrtve napadaju noću na lokacijama koje su slabije osvijetljene i na osami. U velikim gradovima vrebaju u pothodnicima i parkovima. Policija je 2009. registrirala 76 silovanja i 14 pokušaja silovanja. No stvarne brojke ovih nedjela su, tvrde stručnjaci, dvaput veće. Na svako prijavljeno silovanje dolazi i do 15 neprijavljenih.    

>> Pročitajte više u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 13

  • ko-kores 16.12.2010.

    bplje sprečiti nego liječiti,,izbjegavati,mjesta koja su opasna,nema drugog načina,,.štaš prijavljivati,poslije silovanja tek nastaju silovanja,dakle doma obitelj,lječnički pregled,suđenje,moguče pretnje,,čene jednostavno morate djelovati preventivno,,i odlučno,.,prijaviti našoj policiji,pa to je bezveze,to nije policija,to je sprdačina od policije,karikature kao i ministar karamarko i njegov novi kolega misnitar sudstva,,nikad hrvatska nije bila jadnija,.nikad nije bilo toliko pedofilije,,silovanja u dašnje doba, to je društvena sramota,,to je samo odraz društva u kakvom živimo,,jeste li čuli onu istinu,hrvazska vojska silovala srpkinje danima u rubnim zonama rata 91,niste jer to nemožete čuti,jer ne pratite strane programe,jeste li čuli da je netko odgovarao za silovanje srpskih žena u vrijeme domovinskog rata niste,,zataškano je,a bilo je puno toga,,znadete li zašto ima toliko silovanja jer silovatelji žive među nama a zaštičeni su,još i primaju penzije,,to je naša realnost,.zato je bilo dobro u jugi,tito je očistio državu od gamadi,a sad nema tko,,a stvorio ju je dr,franjo,.

  • zla 16.12.2010.

    slovenski suci su se dogovorili da samo moze najveca kazna , a nasi ih pustaju da se brane sa slobode

  • ljudi 16.12.2010.

    Kupujte suzavac ili drzite pri ruci bilo kakav jaci sprej kada hodate mracnim ulicama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare