To je to što me zanima!

24sataExpress u sobi u kojoj je Nikola Tesla živio 10 godina

Slavni znanstvenik deset godina živio je u dvije spojene sobe hotela New Yorker. Nakon njegove smrti sobe su se nastavile iznajmljivati po regularnoj cijeni...
Vidi originalni članak

Veza između slavnog znanstvenika, rođenog u mjestu Smiljan pokraj Gospića, i hotela New Yorker trajala je od 1933. do 1943. i njegove smrti baš u hotelskoj sobi na 33. katu.

Tesla, koji je zbog svoje ekscentričnosti imao malo prijatelja, obožavao je New Yorker hotel. Dao je spojiti sobe 3327 i 3328 i pretvoriti ih u svoj dom. U to vrijeme hotel je tek sagrađen i kratko je bio najviša zgrada u New Yorku. 

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 47

  • velimirveli 04.02.2012.

    kažu da je brojio korake i savršeno igrao bilijar a kad je ugledao NEW YORK rekao je da su amerikanci 100 godina napredniji,živio je samački i krokodili su ga iskorištavali a kad je CIA,KGB I OSTALE SLUŽBE SHVATILE DA POSTOJI TESLIN SVEMIRSKI PROGRAM umiješala se i UDBA koja je to donijela TITU a kako je on bio pametan čovjek TITO je to vratio i naplatio AMERIMA i možda je to ova priča o čemu je JUTARNJI LIST pisao ovih dana

  • Bobox 04.02.2012.

    "Slavni znanstvenik" Srbin sa dnu kace!!! :)))

  • grgr633 04.02.2012.

    Par informacija za ljude koji nisu dovoljno informisani: Nikola Tesla je rođen u porodici pravoslavnog sveštenika 10. jula 1856. godine u Smiljanu, današnja Republika Hrvatska. Njegovi roditelji Milutin i Georgina osim njega imali su sina Daneta i ćerke Angelinu i Milku, starije od Nikole i Maricu najmlađe dete u porodici Tesla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare