To je to što me zanima!

400 Štrumpfova u Kominu srušilo Guinnessov rekord

Povod za ideju je 50-a obljetnica pojavljivanja lika Štrumpfa, kaže Velibor Šuman, predsjednik Pokladnog društva “Komin” iz Ploča
Vidi originalni članak

Srušit ćemo dosadašnji Guinnessov rekord od 290 štumpfova na jednome mjestu jer nas ima 370-400, a to je trećina našeg mjesta. Komin je pretvoren u Štrumpfograd. Štrumpfeta, Gargamel, zločesti Azrijel i njihove, za ovu priliku, pokretne nastambe – gljive, ispunile su glavnu kominsku ulicu, Obalu S. Radića. Najstariji član povorke je Ivanka Medak (78), a najmlađi Marin Vujević s nepunih mjesec dana. U duhu poklada, organizirane su i tzv. buklije, odnosno na više punktova u mjestu su se nudili besplatni napici te krafne, uštipci i druge slastice.
No kako doznajemo od predsjednika Pokladnog društva, događaj nije i službeno prijavljen jer je za ekspresnu prijavu trebalo izdvojiti 300 funti da bi mu nazočili predstavnici Guinnessove knjige rekorda. Šuman kaže kako vjeruje da će to dokazati zajedničkom fotografijom i medijskim prilozima.
- Pošto se obilježilo 50 godina postojanja malih plavih Štrumpfova, Kominjanima su oni postali inspiracija - rekao je Nenad Medak koji je njih 400 slikao ispred crkve SV.Ante.
Kominjani imaju tzv. male i velike maškare te završne, koje se održavaju na sam pokladni utorak, a tradiciju pokladnih okupljanja čuvaju preko 100 godina.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Gurija 08.02.2008.

    Ovaj novi rekord od 533 štrumfa može nam srušit samo kvart u Pekingu od nekih milijun i pol stanovnika

  • entoni 28.01.2008.

    Čestitam Komin blago vama zaboravite malo slane probleme . 100 godina tradicije želim vam bar još dva puta toliko, a nama su sve tradicije izumrle imamo još grički top da u podne tjera Hasan Pašu i poneku sitnicu.......Genijalno ste složni i mali upit kome oni poklončići ? Sramota da država nije mogla sponzorirati ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda tako zgodan događaj i preljepu reklamu naše države ? Gdje je mačak Azriel,ma super ste, uživajte !!!!!

  • PeGO 27.01.2008.

    Novinar koji je pisao tekst je malo falio. Ući će komin službeno u guinnesovu knjigu rekorada nego bi za tih 300 funti znali odma danas da će ući, ovako moraju dokazivati snimkama i imati svjedoke. to traje do 6 tjedana :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare