To je to što me zanima!

Bozanić u Bleiburgu: 'Opet se oživljavaju ideološke podjele!'

Na komemorativni skup povodom 70. obljetnice tragedije u Bleiburgu došao je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a predsjednica je poslala izaslanicu
Vidi originalni članak

Na groblju u Unterloibachu u 11 je sati program započeo s molitvom koju je predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. Nakon molitve procesija je otišla do oltara na Bleiburškom polju gdje je kardinal predvodio misu za sve žrtve Bleiburga. 

- Potreban nam je otklon od svih ideologija zla, fašizma, nacizma, komunizma. U našoj zemlji natopljenom krvlju važno je tražiti istinu. Ovo je polje hrvatske nade, istaknuo je Bozanić u propovjedi. 

Već do 9 sati na Bleiburg je stiglo tristotinjak autobusa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Njemačke. 

Organizatori komemoracije kažu da je stiglo 25 tisuća ljudi iz Hrvatske, dijaspore i BiH. Među njima je i Tomislav Karamarko s užim krugom vrha HDZ-a te Đuro Glogoški i Josip Klemm

Kako je Bleiburg posjetila prije nekoliko dana, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poslala je posebnu izaslanicu Brunu Esih, predsjednicu udruge Hrvatski križni put te profesoricu povijesti i kroatologije. 

Predsjednica je ove godine pokroviteljica komemoracije, a Goran Jandroković je najavio da će to postati Vlada čim HDZ preuzme vlast. 

Ni ove godine u Bleiburgu neće biti predstavnika državnog vrha. 

Idi na 24sata

Komentari 984

  • Kibl 19.05.2015.

    večina ih cvili za NDH

  • tranzicija svesti 18.05.2015.

    Čovjek je donekle je u pravu, samo ne znam što fali PODJELI na fašiste i NE fašiste?

  • KALIMERO 18.05.2015.

    Biskup Tolušić u svojoj propovjedi prilikom jedne godišnjice rekao da je se u Bleiburgu dogodila najveća tragedija stradanja hrvatskog naroda. “Ideološki sinovi onih istih zločinaca koji su krivi za Bleiburg i Križni put, ponovno pokušavaju prekrojiti povijest, sakriti svoje zločine, ismijati ih, otjerati ih u zaborav, okaljati žrtve. To ne čine samo s Bleiburgom, već i s Domovinskim ratom. Ista ekipa, isti potpis. Prije su to radili silom, strahom i oružjem, a danas imaju puno prefidnije metode”, istaknuo je Tolušić.

Komentiraj...
Vidi sve komentare