Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
984 komentara

Bozanić u Bleiburgu: 'Opet se oživljavaju ideološke podjele!'

Na komemorativni skup povodom 70. obljetnice tragedije u Bleiburgu došao je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a predsjednica je poslala izaslanicu

Robert Zorić
Foto: Robert Zorić
984 komentara

Na groblju u Unterloibachu u 11 je sati program započeo s molitvom koju je predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. Nakon molitve procesija je otišla do oltara na Bleiburškom polju gdje je kardinal predvodio misu za sve žrtve Bleiburga. 

- Potreban nam je otklon od svih ideologija zla, fašizma, nacizma, komunizma. U našoj zemlji natopljenom krvlju važno je tražiti istinu. Ovo je polje hrvatske nade, istaknuo je Bozanić u propovjedi. 

Već do 9 sati na Bleiburg je stiglo tristotinjak autobusa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Njemačke. 

Organizatori komemoracije kažu da je stiglo 25 tisuća ljudi iz Hrvatske, dijaspore i BiH. Među njima je i Tomislav Karamarko s užim krugom vrha HDZ-a te Đuro Glogoški i Josip Klemm

Kako je Bleiburg posjetila prije nekoliko dana, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poslala je posebnu izaslanicu Brunu Esih, predsjednicu udruge Hrvatski križni put te profesoricu povijesti i kroatologije. 

Predsjednica je ove godine pokroviteljica komemoracije, a Goran Jandroković je najavio da će to postati Vlada čim HDZ preuzme vlast. 

Ni ove godine u Bleiburgu neće biti predstavnika državnog vrha. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message