To je to što me zanima!

'A ovo?': Cestu u Rijeci išarao sprejem i upozorio na problem

Na pitanje može li se ipak drugačije, odnosno zašto se okna postavljaju baš po prometnicama, glasnogovornik Rijeka prometa Danijel Frka odgovorio je da je to "uobičajena praksa u građevini"
Vidi originalni članak

Na križanju Križanićeve i Strossmayerove ulice te Titovog trga u Rijeci netko je sprejem ispisanim tekstom "A ovo?" ukazao ili na brojnost ili na loš spoj asfalta i šahtova. Fotografija "uratka" pojavila se na Facebook grupi Problemi u prometu – Rijeka i okolica, na kojoj se pojavila fotografija.

Neravnine te oštećenja na prometnicama vrlo često su tema među vozačima jer to za njih znači samo jedno – nepotrebno drmuskanje, ali i oštećenja na vozilu. U Rijeka prometu ističu da je prometnica na spomenutoj lokaciji u vlasništvu Hrvatskih cesta, pa je tako i održavanje u njihovoj nadležnosti. Zato ovaj slučaj nisu željeli niti komentirati, piše Novi list

Na pitanje može li se ipak drugačije, odnosno zašto se okna postavljaju baš po prometnicama, glasnogovornik Rijeka prometa Danijel Frka odgovorio je da je to "uobičajena praksa u građevini jer je to najjeftinije i najpraktičnije rješenje".

– Ceste su u javne, odnosno ili su u gradskom ili u državnom vlasništvu, i kada se nešto dogodi, najlakše i najbrže je takve situacije popraviti. Kod postavljanja instalacija u trupu ceste uglavnom se prati taj pravac, a onda se iz tih točaka kasnije provlače instalacije prema daljnjim odredištima, pojašnjava Frka, dodajući da šahtova ima i na nogostupima, ali, srećom, ne previše.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • mazingazk1 11.04.2019.

    Balkan

  • tomo100brt 10.04.2019.

    Uobičajena praksa može se pretvoriti u neuobičajenu praksu i tako to staviti uz cestu.

  • dysko_lija 10.04.2019.

    care moj, ovo je milina. ja bi za svoj grad trebao tone i tone boje u spreju pa bi jeftinije bilo pokrečit samo što bi kiša isprala. Ako ste željni safari vožnje, dođite u Petrinju. Radovi planirani 2g, a traju preko 4. iskopano sve što se dalo iskopat. cuo sam da će nam grad davati poticaje za nova vozila, ali ne za elektricna, vec za Lade Nive :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare