To je to što me zanima!

"A što da vam Tihomir Purda kaže? Čeka rasplet sudbine"

Sud u Vukovaru traži Milorada Momića (47) bivšeg pripadnika srpske paravojne jedinice zbog ratnih zločina. Njega su prije šest dana uhitili Francuzi u Alpama
Vidi originalni članak

To priznanje je zapravo nevaljali dokument jer je pribavljeno na nezakonit način, za vrijeme njegova zlostavljanja u srbijanskom logoru. Radi se o teškim kršenjima međunarodnih pravnih normi, rekao je Josip Muselimović, odvjetnik Tihomira Purde kojeg srbijansko tužiteljstvo tereti za ratne zločine. Na pitanje što Purda kaže na srbijanske tvrdnje dodaje: ”A što da kaže. Čovjek čeka rasplet svoje sudbine”.

Hrvatsko Državno odvjetništvo objavilo je da Hrvatska neće tražiti Purdino izručenje jer su istraživanjem utvrdili da nema osnova za poduzimanje kaznenog postupka protiv njega. Srbijanski tužitelj Bruno Vekarić to je protumačio kao veliki “Bajićev doprinos ovom slučaju”. Vekarić dodaje da to što ga RH neće kazneno goniti, ne znači da će isto postupiti i Srbija te traži da se Purdu izruči Srbiji. Kaže da raspolažu samo sa priznanjem i moraju postupati po zakonu, tj. istraga i zahtjev za izručenjem ostaju na snazi dok Purda ne da iskaz tužiteljstvu Srbije. 

Županijski sud u Vukovaru je pak izdao tjeralicu za Miloradom Momićem (47), bivšim pripadnikom zloglasne paravojne jedinice Škorpionu zbog ratnih zločina. Njega su prije šest dana uhitili Francuzi u Alpama gdje se godinama skrivao. 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • dejana02 06.02.2011.

    Glupavi pojedinci, zlocin je ubiti neduznu osobu. Ako se to ucini u ratu, onda se to zove ratni zlocin. Pravilo ratovanja podrazumijeva borbe na frontu a ne u pozadini ubijati djecu, starce, zene kao i zarobljeno (tj. bezopasno) lice. Ako vi ne razlikujete ratovanje od ratnog zlocina, imate ogroman problem u svojoj glavi.

  • rođo rođin1 06.02.2011.

    nijedan hrvat i hrvatski vojnik koji je ubio naoružana srbina iz srbije za vrijeme rata na području republike hrvatske nemože biti kriv i biti zločinac.ubit neprijatelja na svom teritoriju još tome i naoružana nemože biti grijeh,šta je ovaj iz srbije imao tražit naoružan u hrvatskoj?

  • rođo rođin1 06.02.2011.

    nemamo se mi šta ljutit na bosnu i nenu granicu.sve ono što su imali BiH policajci na prijelazu županja imali su i naši na izlazu iz hrvatske.prema tome uz malo dobre volje čovjeka se moglo upozorit da ne napušta zemlju i bilo bi sve uredu.nemojmo uvijek tražit krivca u drugom budimo jaki i majmo muda da jednom kažemo popu,pop i bobu,bob.

Komentiraj...
Vidi sve komentare