To je to što me zanima!

'Ademi je bio vrsni kuhar, dok je Blaškić učio jezike'

Muslimanski general Sefer Halilović opisao je u knjizi kako se družio s Ademijem i Blaškićem. Za Ademija je napisao da je bio vrsni kuhar i čovjek
Vidi originalni članak

Bivši optuženik za ratne zločine i zapovjednik Armije BiH general Sefer Halilović napisao je knjigu o danima koje je proveo u Scheveningenu. Između ostalih, opisivao je razgovore i polemike s Miloševićem i Šešeljem, ali i druženje s hrvatskim generalima Rahimom Ademijem i Tihomirom Blaškićem. Ademija je opisao kao vrsna kuhara i još boljeg čovjeka s kojim je, poslije dolaska u pritvorsku jedinicu, ostvario prvo haaško prijateljstvo. Uz generala Ademija, najveće poglavlje u knjizi muslimanski general posvetio je druženjima s bivšim neprijateljem, zapovjednikom Kažnjeničke bojne Mladenom Naletilićem Tutom. Jednom mu je, piše. čak i spasio život. Tuta se zbog angine pectoris počeo gušiti, a Halilović mu je dodao pumpicu.
Generala HVO-a Tihomira Blaškića Halilović je opisao kao disciplinirana čovjeka koji je život u pritvoru imao isplaniran do svake minute, posvećujući se intenzivnoj tjelovježbi i učenju stranih jezika.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sabo 10.11.2009.

    Molim da mi se objasni što sa krivo napisao

  • sabo 10.11.2009.

    "Muslimanski general". Znači Gotovina je katolički general. Koje sve gluposti možeš naći čitajući novine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare