To je to što me zanima!

Adlešič otišla: Novi čelnik HSLS-a je Darinko Kosor

Darinko Kosor novi je predsjednik HSLS-a. U drugom izbornom krugu pobijedio je Dražena Bregleca. Davor Žmegač nije ušao u drugi krug
Vidi originalni članak

Darinko Kosor novi je predsjednik HSLS-a izabran u subotu na 15. Saboru u Slavonskom Brodu. Kosor je  u drugom krugu pobijedio protukandidata Dražena Bregleca s dobivenih 524 glasa naspram 464 koliko je dobio Breglec.
- Nastavljamo se boriti za još bolji HSLS, ja vjerujem u ove ljude u običnog člana HSLS-a. Đurđa Adlešić ostaje potpredsjednica Vlade mi nećemo rušiti koalicijski sporazum, ostajemo u Vladi ali ćemo sigurno imati puno više inicijativa nego što smo imali do sada - rekao je nakon izbora Darinko Kosor. Dosadašnja predsjednica Đurđa Adlešič kazala je kako novom predsjedniku prepušta konsolidiranu stranku.Dražen Breglec nije čestitao novoizabranom predsjedniku rekavši kako će nakon što se ponovo prebroje glasovi i kada dobije točno tumačenje koliko je ruku potrebno da bi se dobili izbori za predsjednika to učiniti, sumnjajući u regularnost provedenih predsjedničkih izbora. Bregalec je rekao da i dalje ostaje u HSLS-u. Izbori HSLS-a protekli su s dosta poteškoća. Prema navodima članova Izbornog povjerenstva pokvario se uređaj za prebrojavanje glasova tako da su se i u prvom i drugom krugu glasovi brojali ručno. Više od četiri sata je utrošeno u prebrojavanje što je unijelo nervozu među sudionike Sabora. Osim toga informacije o broju glasova predsjedničkih kandidata stizale su u dvoranu Brod puno prije nego li se o tome očitovalo Izborno povjerenstvo, tako da su se neki pitali hoće li za rezultate izbora doznati prije na Internetu nego li u dvorani. Novi je predsjednik HSLS- rekao i to da će se u ponedjeljak odazvati pozivu na kavu kojeg je u pozdravnoj riječi uputila premijerka Jadranka Kosor.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • TESSA_1 20.11.2009.

    super je komentiro Buda al mislim da de Darinko kao i Đurđa droga portorož (duda-flajka u usitma i 4,00 promila)

  • BUDA 15.11.2009.

    Čuj imena.Darinko pa još Kosor..............

  • bluesky 14.11.2009.

    ne sviđa mi se taj hadezovski poltron pa ktomu još kosor....brrrr....

Komentiraj...
Vidi sve komentare