To je to što me zanima!

Afera HAC: Sve je počelo bojenjem tunela Sveti Rok

Srpanj 2009: Firme koje su gradile tunele Mala Kapela i Sveti Rok trebale su obojiti i cijevi tunela. No HAC je bojenje naručio i od Skladgradnje...
Vidi originalni članak
Srpanj 2009. Dvaput bojili tunele
Firme koje su gradile tunele Mala Kapela i Sveti Rok trebale su obojiti i cijevi tunela. No HAC je bojenje naručio i od Skladgradnje. Posao za koji je tvrtka braće Žužul dobila 43,4 mil. kuna dogovoren je bez natječaja.
14.10.2009. Na dar dobili Audije
Izvođači radova na autocestama, Viadukt i Hidroelektra Niskogradnja, darovali su članovima uprave HAC-a šest vozila vrijednih 2,4 mil. kuna. Pisalo se da je HAC autima naplatio poslove vrijedne milijardu kuna.
19.10.2009. U Audiju i tajnik
Tadašnji predsjednik NO-a HAC-a i državni tajnik u Ministarstvu prometa Zdravko Livaković snimljen je kako vozi HAC-ov Audi. Tvrdi da su ga u njemu uvijek vozili drugi jer je auto ministarstva bio na servisu.
20.10.2009. "U HAC-u nema afera"
Uprava HAC-a sazvala je konferenciju za novinare. Šef uprave Jurica Prskalo te članovi uprave izjavljuju da u HAC-u nema afera i kako uprava stoji iza svega što je napravila. Rekli su i kako zaslužuju Audije.
4.11.2009. Livaković daje ostavku
Kalmetin državni tajnik i šef NO-a HAC-a zatražio je od Vlade da ga razriješi tih dužnosti. To je drugi Kalmetin bliski suradnik kojeg je izgubio. Prvi je bio vozač Danijel Miočić, koji je osuđen zbog iznude.
12.11.2009. Ne plaćaju prirez?
Saznaje se da su neki članovi uprave HAC-a izbjegli plaćanje zagrebačkog prireza jer imaju prijavljeno boravište u Splitu. Doznaje se i da HDZ-ovac Josip Pocrnić u HAC-u tri godine prima plaću, a nikad nije tamo radio.
21.11.2009. Smjenjuju Prskala
Vlada smjenjuje upravu i šefa uprave Juricu Prskala. Umjesto njega novi predsjednik uprave HAC-a postaje Stjepko Boban  (na slici).  Pet dana poslije policija uhićuje Prskala i četvoricu kolega.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Hrco Kukac 27.11.2009.

    ko tu koga farba?

Komentiraj...
Vidi sve komentare