To je to što me zanima!

Afera Hypo: Istražitelji kod Bajića te Rohatinskog

Parlamentarni istražitelji u slučaju Hypo Alpe Adria banke su se nedavno sastali s guvernerom HNB-a kao i s glavnim državnim odvjetnikom...
Vidi originalni članak

Guvernera HNB-a Željka Rohatinskog i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića su nedavno posjetili austrijski parlamentarac Zelenih Peter Pilz i predsjednik koruških parlamentarnih istražitelja u slučaju Hypo Rolf Holub. DORH, a ni HNB ne žele govoriti o detaljima sastanka. Kažu samo da je bilo riječi o pravnoj suradnji te razmjeni informacija u aferi Hypo, piše Večernji list. Osim ovog susreta, predstavnici DORH-a su prije nekoliko dana bili u posjetu istražiteljima tužiteljstva u Klagenfurtu. Holub je za Index rekao kako je moguće da je Sanader otišao zbog poslova s Hypo bankom.

KULTERERU SU PRODUŽILI PRITVOR
Sudac je u ponedjeljak produžio pritvor  Wolfgangu Kultereru, bivšem šefu Hypo Alpe Adria banke. Kulterera su uhitili 13. kolovoza, a dva dana nakon toga su mu odredili pritvor zbog mogućeg bijega, nastavka činjenja kaznenih djela kao i utjecaja na svjedoke. Zbog istih razloga su mu sada pritvor produžili na mjesec dana. Kultererov odvjetnik je rekao kako je odluka suca 'pravosudni skandal i ludost'. Tužiteljstvo ga u Austriji tereti da je odobravao milijunske kredite bez pokrića u vrijednosti nekretnina ili drugih založnih prava. Veći dio rizičnih kreditnih plasmana završio je u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • stari mudrac 30.08.2010.

    oni hodaju ovuda, a ivo onuda.

  • plavi cvijet 30.08.2010.

    Tako su se sastajali za onaj mito iz Amerike pa i dan-danas, ništa.

  • tužni šokac 30.08.2010.

    pajdo dragog ivu zatvori i mi hrvati ti pravimo spomenik ali nevjerujem

Komentiraj...
Vidi sve komentare