To je to što me zanima!

Afera kamioni: Istražili su gdje su otišli silni milijuni

Kako se pretpostavljalo, istraga na kraju ipak nije dovela do Berislava Rončevića, Ive Sanadera i HDZ-a. Podaci o istrazi dio su sudskog spisa
Vidi originalni članak

USKOK i Porezna uprava završili su financijsku istragu gdje je otišao nova uplaćen za MORH-ove kamione. Prema rezultatima te istrage svih 35 milijuna kuna uplaćeni su na računu tvrtke Eurokamioni, zastupniku Iveca za Hrvatsku. S njihova se računa taj novac transferirao na račune četiriju hrvatskih tvrtki koje su radile nadogradnju kamiona te se prelio u Ivecovu centralu u Italiji. Provjera uplata je pokazala da je sve uredno, piše Večernji list. Od dobivenih milijuna tvrtka Eurokamioni je odmah uzela 29,6 milijuna i uložila i Raiffeisein invest fond. Novac su nekoliko dana držali u fondu, a onda ga uzeli uz zaradu od 400.000 kuna. Novodno su provjeravali i račune kooperanata, tvrtke Hidraulika kurelja d.o.o, Ziegler d.o.o, Valcar d.o.o, te PK palfinger kran. Kako se pretpostavljalo, istraga na kraju ipak nije dovela do Berislava Rončevića, Ive Sanadera i HDZ-a. Podaci o istrazi dio su sudskog spisa protiv Rončevića i Ive Bačića. Njih dvojicu tereti se da su favorizirali tvrtku "Eurokamioni" od koje su kupili kamione marke Iveco za 34,4 milijuna kuna, iako su za 10,2 milijuna kuna bili skuplji od kamiona tvrtke MAN Importer. Prema pravilniku MORH-a vozila se prije kupnje moraju testirati. Na testiranju su tako bili MAN-ovi kamioni i Mercedesovi, dok su Ivecovi zaobišli test. Suđenje se nastavlja u ponedjeljak.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • TiRa 21.02.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • space218 21.02.2010.

    Naravno da je sve sa uplatama transparentno, kao i sve što će nakraju bit sa pokrenutim istragama. Eventualno će pijuni odgovarat, dobit par godina i izać za par mjeseci vanka. Mogu zamislit par načina kako su si raspodjelili lovu od pogodovanja, naravno ne ovu izravnu od plaćanja kamiončića. Nisu glupi i uvijek su par koraka ispred, da se to na vrijeme spriječavalo nebi mi sad o tom. Možda bi imali vedrije teme.

  • stara50 21.02.2010.

    tresla se planina, rodio se miš. afere su tu samo da nam zamažu oči

Komentiraj...
Vidi sve komentare