To je to što me zanima!

Afera kovanica: 'Autor se može nagoditi, ali sad je pitanje hoće li Vlada na kraju na to pristati'

Ako se radi o povredi prava koja nije u zloj vjeri, nego iz neznanja ili nepažnje, ne mora se nužno odmah ići u sudski spor, nego se mogu i nagoditi, kažu u Zavodu za intelektualno vlasništvo
Vidi originalni članak

Oko afere s potencijalnim plagijatom kune na hrvatskoj kovanici eura oglasio se i Zavod za intelektualno vlasništvo. Kažu da je rano donositi zaključke. Dokazivanje plagijata rješava se privatnim sporom između autora.

Ljiljana Kuterovac, ravnateljica Zavoda za intelektualno vlasništvo objasnila je za Novu TV mogući razvoj priče.

POGLEDAJTE VIDEO Je li hrvatska kovanica eura plagijat?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ako se radi o povredi prava koja nije u zloj vjeri, nego iz neznanja ili nepažnje, ne mora se nužno odmah ići u sudski spor, nego se mogu i nagoditi. Sad je pitanje naručitelja hoće li pristati jer se može smatrati da je autor spornog djela povrijedio uvjete natječaja - rekla je.

ŠKOTSKI FOTOGRAF ZA 24SATA: 'Da, to je moja fotografije kune. Onaj tko ju je uzeo je lopov i ne bi trebao dobiti 10.000 € za to!'

Iz Vlade poručuju - pisanom izjavom jamčio je da je vlasnik autorskih prava. Premijer je neki dan s autorima bio oduševljen.

Je li uistinu riječ o plagijatu i koja je budućnost ove kovanice za euro, nakon provjere i konzultacije s pravnicima i stručnjacima - odlučit će HNB. 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • 07.02.2022.

    ja sam lijepo napisao na kovasnici eura treba biti slika hobotnice,koja je raširila krakove,a na trbuhu hobotnice pisati velikim slovma-HDZ.

  • 07.02.2022.

    nema kod nas ništa bez afera,jer smo mi takova nacije,uvjek gledamo kako nešto izmuljati,nekoga pokrasti,,pa mi bi samog Boga prevarili i pokrali da možemo.

  • Cobra_57 07.02.2022.

    Neka neka gledat će se kuna i u eurima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare