To je to što me zanima!

Afera Podravka: Tvrtki po prvi put prijeti gubitak?

Nadzorni odbor Podravke je utvrdio da je bivša uprava lažirala financijska izvješća te da mnoge financijske aktivnosti nisu provedene u knjigama
Vidi originalni članak

Nadzorni odbor Podravke je utvrdio da je bivša uprava lažirala financijska izvješća te da mnoge financijske aktivnosti nisu provedene u knjigama. Upozorili su i da Podravki prvi put u povijesti prijeti gubitak. Ljubo Jurčić, novi predsjednik Nadzornog odbora, rekao je da postoji oko 300 milijuna spornih plasmana. U tajnom planu preuzimanja Podravke bivša je uprava SMS-u prebacila 65 milijuna, OTP banki 46 milijuna, FIMI oko 200 milijuna kuna. No, šteta još raste, a i pitanje je hoće li Podravka nju ikada naplatiti. Najmanje je nade da će dug naplatiti od SMS-a jer je on dužan bankama i dobavljačima. Ako istraga pokaže financijsku štetu odgovorni će dobiti otkaze bez prava na otpremninu, a Nadzorni odbor tada protiv njih može pokrenuti tužbe.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • AmStaffSb 24.11.2009.

    trebalo bi osnovat streljački vod za ovakve

  • klaus1 24.11.2009.

    financijska ižvješča lažiraju se sustavno unatrag par godina.I svi su to dobro znali.I uprava i nadzorni.Znaju to jako dobro i preostala dva člana uprave.Sve se to radilo samo da bi si mogli dijeliti nagrade za \"dobre rezultate\",putem opcijskih dionica.Ostalo već sve dobro znamo.Svi zaposleni koji su nešto sumnjali ili prigovarali,morali su biti udaljeni iz Podravke milom ili silom.Mnogi su završili po bolnicama,na Psihijatriji,a neki i na groblju, od infarkta, moždanog udara ili su sami sebi oduzeli život.Firma je u totalnom kaosu,tu vlada nered,nerad,organizacija je na nuli a na cijeni su špijuni,ulizice i doušnici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare