To je to što me zanima!

Afera Riječka banka: Devizni diler Nodilo izašao iz zatvora

Eduard Nodilo je u dva sudska postupka, na Županijskom i na Općinskom sudu u Rijeci, bio osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam i pol godina zatvora
Vidi originalni članak

Jedini osuđeni u aferi Riječka banka, nekadašnji devizni diler Eduard Nodilo, izašao je iz zatvora nakon gotovo šest godina izdržane kazne. Nodilo je u dva sudska postupka, na Županijskom i na Općinskom sudu u Rijeci, bio osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam i pol godina zatvora jer je banci pričinio štetu ogromnih razmjera koja ju je odvela u propast. 

U nekoliko je godina Nodilo izgubio na tržištu novca oko 100 milijuna dolara trgujući devizama u ime banke, pri čemu je krivotvorio dokumente i sklapao štetne ugovore, a njegovi nadređeni o tome ništa nisu znali. Nodilo je najprije tražio izvanredno ublažavanje kazne zbog lošeg zdravstvenog stanja, no Vrhovni sud taj je zahtjev odbio pa je najpoznatiji devizni diler s naših prostora zatražio uvjetni otpust s izdržavanja kazne što mu je godinu i pol prije isteka kazne i uvaženo.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • branna geros 30.07.2013.

    ima u rijeci kriminalaca svih vrsta,samo nisam jos vidio da se sudi privatnicima prevarantima, mislim da je to zato sto oni varaju ljude a ne drzavu.

  • Halo Bing, kako brat 30.07.2013.

    Po toj istoj presudi Nodilo bi trebal vratiti Riječkoj, a sad Erste banci 97000000 dolara! ali avaj, Edo nema nikakve imovine pa je čak bio oslobođen plaćanja sudskih troškova! Inače, u aferi Riječka Banka. Nodilo je jedini oglašen krivim, iako logično gledano, to baš i ne može biti cijela istina. Tako su ranije okrivljenim direktorima Ivanu Štokiću i Borislavu Perožiću ostali čak i milijuni bonusa za "dobro" poslovanje. Paradoks je da je ono bilo temeljeno na Nodilovu lažnom prikazivanju stanja banke. Još je nekaj interesantno; na početku direktori i sudionici afere, pa ni Nodilo, nisu bili tako "siromašni" kao danas. Prepisivanjem na rođake i slično brzo se počela "topiti" imovina direktora, a onda i ono što je posjedovao Nodilo... Bila je to očito priprema jer se već tada znalo da će netko na kraju tražiti povrat.... ALI, PA TO JE SAMO PRIČA IZ HRVATSKE! JEDNA OD MNOGIH. Nažalost!

  • pomorac1973 30.07.2013.

    Ako mu je ovaj papak bio advokat-malo je i dobio

Komentiraj...
Vidi sve komentare