To je to što me zanima!

Afera Sortirnica: U istražnom zatvoru četvero osumnjičenih, među njima nije Đuro Horvat

Podsjetimo, Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) izvijestio je da je u suradnji s policijom u utorak u Hrvatskoj uhitio pet osoba zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti
Vidi originalni članak

Svih četvero osumnjičenih za aferu sortirnice završili su u Remetincu. Svima je kao razlog navedena opasnost od utjecaja na svjedoke dok je osumnjičenim muškarcima dodan razlog pritvaranja opasnost od ponavljanja kaznenog djela. Đuro Horvat nije u pritvoru zbog zdravstvenog stanja.

Završeno je ročište, a izjavu je za HRT dao Tomislav Kamber iz Ureda europskog javnog tužitelja.

- Županijski sud donio je odluku kako je to predložio Ured europskog javnog tužitelja za sve okrivljenike po svim predloženim zakonskim osnovama. Dvojici okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, a dvojici istražni zatvor i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. U tijeku istrage će trebati ispitati 18 svjedoka - rekao je Kamber.

AFERA SORTIRNICA Imamo dokument: Suradnicima Vojka Obersnela je doslovce nacrtano da namještaju natječaj

Podsjetimo, Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) izvijestio je da je u suradnji s policijom u utorak u Hrvatskoj uhitio pet osoba zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti. Naime, zajedno sa službenicima riječke gradske uprave direktora Tehnixa Đuru Horvata sumnjiči se za malverzacije novcem iz EU fondova. Riječ je o projektu izgradnje riječke sortirnice otpada.

AKCIJA EUROPSKOG TUŽITELJA Nova sortirnica razvrstala ih je sve u pritvor: 'Istraživali su po gradu Rijeci i u Čistoći...'

U Međimurju je osim Horvata, koji je sada na slobodi, priveden Darko Žagar iz tvrtke Žagar. Među osumnjičenima u Rijeci su direktorica riječke čistoće Jasna Kukuljan, koja je na ovo čelno mjesto došla 2017. Ona će, navodno, podnijeti ostavku. Istražuju i savjetnika za kapitalne investicije u Odjelu za komunalni sustav Eddyja Ropca, koji je bio voditelj projekta. Peta obuhvaćena istragom je bivša pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, koja je u mirovinu otišla 2021. Na čelu navedenog odjela provela je 21 godinu. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 05.04.2023.

    Peđa Grbin, zanimljivo, ne traži ostavku riječkog gradonačelnika i prijevremene izbore. Ne pravi se nevješt samo vrh SDP-a, nego i ostalih oporbenih stranaka. Grmoja ne tvrdi da je za ovo “morao znati Grbin”; Benčić ne kaže da se ovo “nije moglo napraviti bez znanja vodstva SDP-a”, a Penava da je “SDP oteo građanima Rijeku” itd. Zoran primjer licemjerja i dvostrukih kriterija"

  • istinabolibitange 05.04.2023.

    bome ima ljubomornih javnih vidim jakooooooo punoooooo u hr pare vas muče i tući uspijeh pa nije vam on kriv kaj ste nesposobni

  • pošteni hrvat 05.04.2023.

    U svakom zločinačkom poduhvatu najbolji su oni najbolesniji!!! Zdravi su dok de krade i laže, a onda odjednom bolest. Terapiju dobivaju državne institucije od takvih poduzetnika, a ovi dobivaju slobodu. Tetapiju ili valutu bira bosss!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare