To je to što me zanima!

Afera trese HNB, uključio se i DORH: Od Hanfe smo tražili da nam pošalju rezultate nadzora

Iz DORH-a su poručili kako su zatražili od Hanfe da im dostave rezultate nadzora. Iz Hanfe su ranije priopćili kako su krenuli u nadzor zbog informacija da je više dužnosnika HNB-a trgovalo vrijednosnim papirima
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu uključilo se u Aferu HNB. Za Index su poručili kako su uputili Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA) dopis s traženjem da povratno izvijeste odvjetništvo o poduzetim radnjama iz nadležnosti Agencije. 

- Budući da je Hanfa objavila priopćenje i informaciju kako je pokrenula nadzor u okviru svog djelokruga radi utvrđenja potpunog činjeničnog stanja nastavno na informacije objavljene na jednom internetskom portalu, državno odvjetništvo zatražilo je dostavu rezultata nadzora po njegovu okončanju kako bi državno odvjetništvo, kao tijelo kaznenog progona, ovisno o rezultatima provedenog nadzora moglo poduzeti zakonom propisane mjere i radnje iz svoje nadležnosti - stoji u odgovoru. 

AFERA TRESE HNB Hanfa pokrenula nadzor: Jesu li radnici HNB-a prekršili zakone?

Podsjetimo, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je nakon objavljenog novinarskog članka na portalu Index, pokrenula nadzor kako bi se utvrdilo jesu li zaposlenici Hrvatske narodne banke prekršili Odredbe Uredbe o zlouporabi tržišta i Zakona o tržištu kapitala, odnosno je li prilikom trgovanja vrijednosnim papirima došlo do trgovanja na temelju povlaštenih informacija. 

RAZGOVARAO S VUJČIĆEM Plenković o aferi u HNB-u : Ovo su stvari koje s Vladom neke izravne veze nemaju...

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu nije želio detaljnije komentirati otkriće portala Index o tome da je više dužnosnika HNB-a trgovalo vrijednosnim papirima banaka za čiji je nadzor HNB zadužen, rekavši da je "stvar kompleksna" te da će sve komentirati kada dobije cjelovitu informaciju.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 12.01.2022.

    Dobar neki sistem u kojem svako sam sebe nadzire. Stvorili su vlastitu zatvorenu i nedodirljivu mrežu.

  • POMOCNI RADNIK 12.01.2022.

    jeste li vi u hrvatskoj gledali i jedan film o kumovima..iz susjedstva preko ---mora...

  • ukrao sam ti 100€ 12.01.2022.

    nabrzinu

Komentiraj...
Vidi sve komentare