To je to što me zanima!

Afganistan: Kraj hrvatskog konvoja eksplodirala bomba

Nitko od devet hrvatskih vojnika u misiji u Afganistanu nije ozlijeđen, a vozila nisu oštećena. Bomba je eksplodirala kraj ceste čim je prošao konvoj od dva vozila
Vidi originalni članak

Improvizirana eksplozivna naprava eksplodirala je kraj ceste na području Regionalnog zapovjedništva 'Sjever' u Mazar-e Sharifu nakon prolaska dva vozila s devet pripadnika mentorskog tima 16. hrvatskog kontingenta. U priopćenju MORH-a piše kako ni jedan pripadnik Oružanih snaga nije ozlijeđen, a na vozilima 'MRAP' nije zabilježena nikakva šteta. 

U misiji ISAF-a trenutačno su 334 hrvatska vojnika, a Sabor je donio odluku o sudjelovanju do 350 vojnika u 2011. i 2012. godini. Sudjeluju u misiji kao vojni policajci u Kabulu, na sjeveru u Mazar-i-Šarifu i Pol-e-Homriju te na zapadu Afganistana(u Šagšaranu. Postoji i medicinski tim, pokretni tim za vezu i izviđanje, piše Dnevnik.hr

Idi na 24sata

Komentari 36

  • kikica2 07.03.2011.

    Pozdrav 17. kontingentu u Afganistanu, želim Vam srecu, dečki čuvajte se i sretno se vratite kućama. Posebni pozzz mom mužu!!!!

  • tck 07.03.2011.

    pozdrav kolegama koji se nalaze u afganistanu. poseban pozdrav TF-u koji se nalazi u mazaru. ljudi oni rade svoj posa koji nije lak. jučer je eksplodirala ta nesretna mina i naši imaju sreću što nije eksplodiralo još mina jer oni ne stavljaju samo po jednu nekgo ih nardaju 5do 6 komada. ovdje ih je sam Bog spasio da ne odlete u ariju. Bože čuvaj neše momke u 16 i 17 kontigentu koji se trenutno nalaze dolje. Majka dođi što prije.

  • gorski1 07.03.2011.

    Jes ti jaki konvoj , - dva vozila , ajd ne napuhavajte , svejedno , nasim momcima zelim svaku srecu , te da se zivi i zdravi vrate svojim obiteljima , bog vas cuvao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare