To je to što me zanima!

Žene i muškarci u Afganistanu ne smiju studirati zajedno: 'Sve suprotno protivi se Islamu'

Skupina želi zaposliti predavačice za studentice, a ako to nije moguće, muškarcima će biti dopušteno da podučavaju studentice sve dok se na nastavi slijede šerijatska pravila
Vidi originalni članak

Na afganistanskim sveučilištima bit će dopušteno rodno segregirano obrazovanje, objavili su talibani u nedjelju nazivajući zajedničko obrazovanje neislamskim i protivnim nacionalnim i tradicionalnim vrijednostima svoje zemlje. 

"Zajedničko obrazovanje u sukobu je s islamskim načelima, a istodobno i u sukobu s nacionalnim vrijednostima i protivi se običajima i tradiciji Afganistanaca", rekao je talibanski ministar obrazovanja Šeik Abdul Baki Hakani na konferenciji za novinare u nedjelju.

Ima li sveučilište mogućnosti, kampusi bi trebali biti rodno segregirani, a ako to nije moguće, sveučilišta bi trebala uspostaviti alternativnu nastavu ili osigurati podjelu na muške i ženske studente u učionicama. 

Skupina želi zaposliti predavačice za studentice, a ako to nije moguće, muškarcima će biti dopušteno da podučavaju studentice sve dok se na nastavi slijede šerijatska pravila, dodao je.

SVI SKUPOVI OTKAZANI Talibanska vlada izdala uredbu kojom zabranjuju sve prosvjede

Bit će obavezna i nova pravila odijevanja.

Visoko rangirani talibanski dužnosnik objasnio je da su se militanti borili protekla dva desetljeća za uspostavu "islamskog sustava".

Promatrači, kao i ženska populacija u Afganistanu, nervozno su čekali kakva će biti nova talibanska edukacijska politika.

U doba svoje vladavine, između 1996. i 2001. islamisti su provodili ekstremno strogo tumačenje islamskog zakona. Žene i djevojke nisu smjele pohađati nastavu.

POGLEDAJTE I LIVE PRIJENOS 24. SUSRETA ZA RUDIJA: 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Dalibor0704 12.09.2021.

    Neće ova odvojenost dugo trajati. Čim cure pokažu da su pametnije i sposobnije od mužjaka, letjeti će sa faxa i morati će u kući prati, kuhati i čuvati djecu, uz obavezno puzanje pod nogama muževa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare