To je to što me zanima!

Afrika: Dalaj lami ne daju vizu za konferenciju o miru

Vlasti na konferenciji žele da glavna tema bude Svjetsko prvenstvo u nogometu, a ako pozovu Dalaj lamu, misle da će to nametnuti Kinu i Tibet
Vidi originalni članak

Vlasti Južnoafričke Republike odbile su izdati vizu Dalaj lami koji je trebao sudjelovati na međunarodnoj mirovnoj konferenciji u Johannesburgu. Kako stoji u objašnjenju glasnogovornika južnoafričke vlade Thaboa Masebe, sudjelovanje Dalaj lame na konferenciji nije u interesu Južne Afrike. Smatraju da će tibetanski duhovni vođa i dobitnik Nobelove nagrade za mir odvratiti pozornost s njima trenutačno najbitnije teme - Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. u Južnoj Africi.
- Ne želimo dopustiti da u fokusu rasprave budu Kina i Tibet - rekao je glasnogovornik. Dodao je i kako je ta zemlja ostvarila dobru trgovinsku suradnju s Kinom. Dalaj lamin predstavnik rekao je kako tibetanski duhovni vođa nije iznenađen odbijenicom. Na konferenciju su, među ostalima, pozvani Nelson Mandela, F. W. de Klerk, Martti Ahtisaari i Charlize Theron, inače Južnoafrikanka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dolka 23.03.2009.

    U svakom slučaju, niti jednoj kršćanskoj zemlji ne treba posjet duhovnog vođe bilo kojeg istočnjačkog pokreta. Duhovni vođa je Isus i niti jedan drugi čovjek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare