To je to što me zanima!

Agenti FBI-a uhitili hakera koji je poslao 27 milijuna spamova

Spam manijak Sanford Wallace (43) predao se FBI-u ovog tjedna. Optužen je za zagušavanje korisničkih računa na Facebooku s milijunima lažnih spam poruka
Vidi originalni članak

Wallace, poznatiji kao kralj spama,  optužen je 6. srpnja. Predao se vlastima u Las Vegasu u četvrtak poslijepodne. Višestruko je optužen za prijevaru i nanošenje štete korisnicima sa zaštićenim računalima. Mogao bi se suočiti s deset godina zatvora i novčanom kaznom u iznosu od 250.000 dolara. 

Haker je optužen za razvijanje programa koji je probio Facebookove filtere za spam i potom vabio korisnike da mu šalju podatke o svojim korisničkim računima. Prema iskazu tužitelja, Wallace je objavljivao poruke na zidovima Facebook korisnika koje su izgledale kao da im ih šalju prijatelji, a pozivale su da posjete stranicu putem koje im je krao korisničke račune, piše PCmag.

Slučaj datira iz 2009. kada je Facebook tužio Wallacea i druga dva hakera za krađu identiteta i spamanje s čime su ugrozili veliki broj računala. Američko Ministarstvo pravosuđa izvjestilo je tada kako je Wallace oštetio 500.000 korisničkih računa na Facebooku i poslao više od 27 milijuna spam poruka.

Pušten je uz 100.000 dolara jamčevine. Ponovno su mu zabranili pristup stranicama Facebooka i MySpacea. Na sudu se mora pojaviti 22. kolovoza.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • pdpdpdp 24.08.2011.

    care!!!!

  • ッi シ 06.08.2011.

    sada ce njega FBI uzet i platiti mu jos vise da radi za njih.

  • cool18 06.08.2011.

    koja debilna faca!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare