To je to što me zanima!

Ahmadinedžad tvrdi kako je cijena nafte "umjetna"

Tržište je dobro opskrbljeno, ali cijene rastu i to stanje je umjetno i nametnule su ga velike sile", rekao je iranski predsjednik Ahamadinedžad
Vidi originalni članak

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad optužio je u utorak u govoru na sastanku Organizacije izvoznika nafte (OPEC) u Ispahanu velike sile da umjetno povisuju cijenu nafte u gospodarske i političke svrhe.
- Povećanje potrošnje je niže od proizvodnje. Tržište je dobro opskrbljeno, ali cijene rastu i to stanje je umjetno i nametnule su ga velike sile - rekao je Ahamadinedžad na sastanku Zaklade OPEC-a za međunarodni razvoj. On je rekao da "neke sile i kapitalisti umjetno povisuju cijenu nafte kako bi osigurali trošak svojih ratova i okupacija i opravdali ulaganja za istraživanja novih energetskih izvora na dnu oceana, na polovima i drugdje". Nije precizirao na koga se odnose te optužbe. Cijena nafte je u ponedjeljak postigla novu rekordnu cijenu od 139,89 dolara po barelu u New Yorku. Ahamadinedžad je dodao da je pad dolara jedan od glavnih problema koji su "zadesili svjetsko gospodarstvo i posebice ono zemalja izvoznika energije".

Idi na 24sata

Komentari 1

  • čiri-biri 13.03.2012.

    pa naravno da je umjetno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare