To je to što me zanima!

Ahmadinedžad: U Iranu nema homoseksualaca

Iranski je predsjednik studentima Columbije rekao kako se holokaust mora ponovno istražiti te ponovio da SAD krvoprolićem želi vladati svijetom
Vidi originalni članak

Ne priznajemo izraelski režim jer je utemeljen na okupaciji i rasizmu. On napada svoje susjede, ubija ljude i tjera ih iz njihovih domova, rekao je Ahmadinedžad u New Yorku.
On dodaje kako se Palestinicima mora omogućiti da slobodno biraju budućnost svoje zemlje, a osudio je i američku politiku jer američka vlada želi upravljati svijetom, što je pogrešno.
- Ta je metoda pogrešna. Ona vodi do rata, diskriminacije i krvoprolića - rekao je iranski predsjednik dodajući da žene u Iranu uživaju najviši stupanj slobode, a smijeh među okupljenima izmamila je tvrdnja da u Iranu nema homoseksualaca.
- Kod nas ne postoji taj fenomen, ne znam tko vam je rekao da toga ima kod nas - dodao je on. Protiv njegove tvrdnje govori podatak da je samo ove godine, prema podacima Amnesty Internationala, pogubljeno 200 ljudi među kojima je i veliki broj homoseksualaca. Ustvrdio je kako su Iran i Irak prijateljske nacije i braća te da se Amerika nije trebala miješati u unutarnje odnose u toj regiji. "Iransko zlo", kako ga nazivaju Amerikanci, opovrgnuo je tvrdnju koja mu se nameće o negiranju holokausta.
- Nisam rekao da se to nije dogodilo, nego da se ta tema mora dodatno istražiti - diplomatski je odgovorio i rekao da je Iran mirotvorna nacija koja brani pravo na nuklerani program.
Njegov posjet SAD-u kritički su ocijenili brojni američki mediji i političari. Američka državna tajnica Condoleezza Rice rekla je da bi njegov posjet lokaciji napada 11. rujna, Ground Zerou, bila "farsa". Ona smatra da je Ahmadinedžad sponzor terorizma te čovjek koji govori o brisanju jedne zemlje s karte (Izrael). Najdalje je u opisivanju posjeta iranskog čelnika SAD-u otišao Daily News, čija je naslovnica vrištala od naslova "Zlo je došlo".

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mrak23 25.09.2007.

    Jok nema! Samo kada bi priznali sljedilo bi im kamenovanje ili šibanje.

  • Nevenka 25.09.2007.

    Ja sam homoseksulaka iz Irana, spadam li i ja u to sto govori voljeni Ahmadinedžad

  • vandersar 25.09.2007.

    Ima ih, ali dva metra pod zemljom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare