To je to što me zanima!

Ahmetović: 'Oporba nije htjela dati legitimitet premijeru koji ne poštuje institucije Sabora'

Radi se o aferi oko pljačke Ine u iznosu od milijardu kuna, a koja je kap u moru u pljački koja se dešava u ovoj kompaniji, rekla je Ahmetović
Vidi originalni članak

Žao mi je da je oporba djelomično bojkotirala, ali se meni čini da ih je premijer pomeo na zadnjem aktualcu, pa da oni nisu htjeli propitkivati rad Vlade, rekao je Marko Pavić u emisiji Otvoreno. On je prokomentirao to da je veći dio oporbe bojkotirao godišnje izvješće premijera u Saboru. 

Oporba je zahtijevala odgovore o aferi Ina te poručila da vlada ima kontinuitet samo u korupciji i krađi. Andrej Plenković je odgovorio da je oporba pokazala da je njihov doprinos građanima i društvu ravan nuli. Osim Pavića, gosti emisije u ovoj raspravi bili su Mirela Ahmetović, SDP, Stjepan Čuraj, HNS i Daniel Spajić, Domovinski pokret.

- Ono što je bitno što je rečeno u izvješću predsjednika Vlade je politika modernog suverenizma koja donosi dobro našim građanima - rekao je Pavić.

SINDIKATI: 'Dobili smo kontraponudu Vlade koja je gledano financijski teža, ali je i dalje nedovoljna...'

Na pitanje zašto je SDP ostao izvan sabornice, Ahmetović je rekla kako nisu htjeli dati legitimitet premijeru koji ne poštuje institucije Sabora jer je već drugoj sjednici Antikorupcijskog vijeća nije odazvao jer izbjegava odgovore na pitanja koja se tiču nacionalne sigurnosti ove zemlje, rekla je.

- Radi se o aferi oko pljačke Ine u iznosu od milijardu kuna, a koja je kap u moru u pljački koja se dešava u ovoj kompaniji. Afera se približava glavnim akterima, koji su izdali nacionalne interese, a koja je dobila epilog od strane potpisa Tomislava Ćorića, a po nalogu Andreja Plenkovića - rekla je Ahmetović.

Spajić je naglasio kako je Hrvatska potonula i ekonomski i demografski i trebamo vratiti državu ljudima, što nitko više ne cijeni.

Čuraj je govorio kako s našim rastom BDP-a, dižemo se s dna EU. Standard raste, što je nedvojbeno, rekao je i dodao kako to nije vjerojatno onoliko koliko bismo to željeli.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Aron333 19.10.2022.

    Legitimitet se dobiva na izborima

  • Jožek121 19.10.2022.

    Gospođo Ahmetović sve točno i istinito što kažete, ali u ovoj lopovskoj državitaj kriminal pljačke i zločini su nagrađeni od stoke sitnog zuba na izborima a Plenkan drži vlast čvršće u rukama nego Kim u Sj. Koreji,ima i plačenićku vojsku koja ga ćuva.

  • Smoke_on_the_Water 19.10.2022.

    Gledao sam jedno vrijeme ovu grmojinu svinjariju i niti jedno pitanje nije bilo vezano uz trenutnu istragu plinskom kriminalu. Grmojin svjedok dapače, potvrdio je da je nafta iz naših bušotina koja se prerađivala u Sisiku prodavana po tržišnim cijenama MOL-u i to u malim količinama. Isto tako spomenuti svjedok je potvrdio da je sisačka rafinerija bila zastarjelo postrojenje koje je kompaniji stvaralo gubitke a okolišu štetu. Ovo nije bilo nikakvo antikorupcijako vijeće već neka vrsta panela političara balegara ograničenih sposobnosti i bez ikakvih ljudskih kvaliteta .

Komentiraj...
Vidi sve komentare