To je to što me zanima!

Air France štrajka zbog odluke vlade, odgodili 20 posto letova

Polovica pilota zaposlenih u Air Franceu prosvjeduje zbog plana vlade po kojemu bi štrajk trebali najaviti dva dana unaprijed što smatraju kršenjem njihovih prava
Vidi originalni članak

Francuski avioprijevoznik Air France odgodio je u ponedjeljak 20 posto letova te je najavio kako oko 30 posto aviona koji imaju  predviđen let  u utorak, neće poletjeti. Polovica pilota zaposlenih u francuskoj kompaniji prosvjedovala je zbog plana vlade po kojemu bi štrajk trebali najaviti dva dana unaprijed što smatraju kršenjem radničkih prava, izvještava Reuters.

Iz Air Francea su kazali kako se nadaju da će moći osigurati više od polovice letova na dužim relacijama i oko 70 posto letova na kraćim relacijama, a francuski ministar zadužen za promet, Thierry Mariani, kazao je da vlada planira "ići do kraja" sa provođenjem zakona te je dodao da pravo na štrajk ostaje, ali da i putnici imaju neka prava. Štrajk bi trebao trajati do četvrka navečer. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • cobra99 06.02.2012.

    vlada planira "ići do kraja" , odnosno ona polovica pilota koja je podobna vladi ostaje,a druga putuje posljednji let u Air Franceu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare