To je to što me zanima!

Airbus se zamalo zabio u pistu zbog olujnog vjetra

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hamburg: Zrakoplov koji je letio iz Münchena zamalo se zabio u tlo zbog olujnog vjetra pri slijetanju. Vješti pilot je za dlaku izbjegao nesreću
Vidi originalni članak

U Lufthansinom avionu se nalazio 131 putnik i članovi posade, ali zahvaljujući pilotu nitko nije ozlijeđen. Snažan olujni vjetar pritisnuo je lijevo krilo prema tlu, ali pilot Oliver A. (39) je uz pomoć kopilotkinje Maxi J. (24) uspio ponovno poletjeti i tako izbjeći nesreću. Nakon slijetanja utvrđeno je da je jedan dio na lijevoj krilu Lufthansina aviona potpuno deformiran i da ga je potrebno zamijeniti.
- Pri slijetanju je vjetar pritisnuo lijevo krilo na tlo. Odmah smo ponovno uzletjeli, to je manevar koji se u obuci često uvježbava. Bilo je to zahtjevno slijetanje - kaže pilot Oliver A.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • sreca35 04.03.2008.

    Cestitke pilotu.. Njemu pripadaju zahvale sto je 130 putnika ostalo zivo. I ostaloj posadi naravno.Cesto letim Lufthansom i do sada nisan dozivajela nikakve neugodnosti. Svak im cas i nek ih Bog cuva.

  • Cro-Wolf 04.03.2008.

    nije to zbog vjetra, to je jer mu je sjedila stjuardesa u krilu, pa ga ometala pri sletanju :p

  • mala___plava 03.03.2008.

    teško je biti pilot. Ipak trebaš svoj život riskirat za druge, a to nije lako. Zato je pilot iznimna čast bit! Svaka čast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare