To je to što me zanima!

Ajatolah im je zabranio voziti bicikl, žene poručile: E, nećeš!

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei izrekao je fetvu prema kojoj se ženama zabranjuje vožnja biciklom.  No, žene ga nisu poslušale. Poručile su da ne misle prestati biciklirati...
Vidi originalni članak

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei izrekao je fetvu prema kojoj se ženama zabranjuje vožnja biciklom. 

- To je praksa koja kvari društvo i u protivnosti je sa ženskom čistoćom - naveo je ajatolah. 

No, žene ga nisu poslušale. Poručile su da ne misle prestati biciklirati jer to je njihovo pravo. Na društvenim mrežama objavile su velik broj videa i fotografija na kojima se voze biciklom, piše Mashable.

Sve njihove fotografije i poruke sabrane su na Facebookovoj grupi "My Stealthy Freedom" (Moja tiha sloboda).

Idi na 24sata

Komentari 21

  • volim sunce 23.09.2016.

    Sa sjedalom ili bez njega?

  • Ana90_1 22.09.2016.

    Ne treba miješati Irance i Arape. Iranci itekako pamte svoje zlatno doba prije arapskog osvajanja i dolaska islama. Kada je perzijska vojska prije 2500 godina osvajala tada poznati svijet, neki od njezinih generala bile su žene!!!

  • Miške 22.09.2016.

    Iranke su posebne. Naši koji su živjeli u Teheranu , kažu da su kao Europejke, piju, puše i emancipirane su. Nije to Saudi Arabia. Jedan Zagrebčanac je jednu oženio i doveo u Beć. Odjenula se u minicu, pokazala lijepe duge noge a bluza joj je bila otkopčana do pupka i pokazivala prekrasne grudi kako skakuću bez grudnjaka. Rekla je da je željna slobode i da joj je dosta tog Homeinia.

Komentiraj...
Vidi sve komentare