To je to što me zanima!

Akcija Index: Osumnjičeni i profesori koji su na slobodi

Tužiteljstvo također tereti i prodekana Prometnog fakulteta Dragana Badanjaka te predsjednicu Povjerenstva za sukob interesa D. Mlikotin Tomić
Vidi originalni članak

Na Županijski sud u Zagrebu u nedjelju je stigao istražni zahtjev protiv 69 osumnjičenih za primanje i davanje mita, posredovanje, zloporabu položaja i udruživanje. Istražni suci u pritvoru su zadržali 29 ljudi privedenih u akciji Index, no dvoje će pustiti jer više nemaju razloga za zadržavanje. Neki su kod suca priznali zločin. S Ekonomskog fakulteta je osumnjičeno 22, među kojima je 9 profesora. Dva posrednika terete da su se udružili s voditeljicom referade i profesorom Jadrankom Grgonom te asistentom Markom Slipčevićem. Utjecali su na profesora Branka Kovačevića, koji je studentici upisao trojku iako nije bila na ispitu.
Predsjednicu Saborskog povjerenstva za sukob interesa Dešu Mlikotin Tomić terete da je studentu dala dvojku iako ga nije nikad vidjela, a drugom je dala ocjenu jer se pozvao na profesoricu Maricu Škrtić, koju terete za posredništvo. S Prometnog fakulteta je osumnjičeno 47 ljudi, od toga 11 profesora. Prodekan Dragan Badanjak se dogovorio s posrednikom da će 4 studenata upisati na fakultet za 1000 do 2000 eura bez obzira na njihove rezultate na prijamnom. Navodno je posredovao i prof. Krešimir Somek.

NEMAJU DOKAZA ZA MITO?
Dokazi su vrlo tanki. Snimke telefonskih razgovora koje imaju ne dokazuju ništa. Tužiteljstvo bi trebalo imati šifrarnik ako su osumnjičeni stvarno pričali u šiframa. Malo je čudno ako su profesor i student razgovarali o, primjerice, pet kilograma krumpira, ali tko može dokazati da to stvarno nisu krumpiri, rekao je odvjetnik Branko Šerić, branitelj bivšeg policajca Josipa Marića, kojeg su pritvorili zbog posredništva. Osim snimki telefonskih razgovora, glavne dokaze za policiju su prikupili ozvučeni pouzdanici.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • sprinterica 22.09.2008.

    bit će ovo tresla se brda, rodio se miš

  • sreca35 22.09.2008.

    Imaju tanke dokaze.. sta ce profi 5 kg krompira molim te .. mozda je 5 tiuca € .. Svi ovi profesori , studenti i asistenti ce se vratiti na svoja mjesta kao da nista nije bilo. Takva je nas drzava i sudstvo. A oni koji nemaju novca ce se i dalje muciti kako da prođu ispit.. Sve pravi ekonomisti, sada radi na vodecim mjestima i nastavljaju korupciju , bolest koja je neizljeciva u hrvatskom drustvu..

  • meedo 22.09.2008.

    na kraju će se glavne face izvuć iz svega.A što je s nama koji smo zbog toga popušili faks? što se tiče prometa kome su poznate ove rijeći:pretprošle godine sam sredio kuću, prošle godine sam kupio auto a sad skupljam za vikendicu. za jednog profesora koji je to izrekao na ispitu nije se rekla ni riječ u svemu tome. sramota!

Komentiraj...
Vidi sve komentare