To je to što me zanima!

Akcija Offside: Zagrijavaju se za lov na "krupne ribe"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Istraga ide dalje: Dobro upućeni u slučaj kažu da su za sada uhićene tek sitne ribe. Spominju neka zvučna imena koja bi se tek mogla naći na udaru
Vidi originalni članak

Nakon uhićenja 22 nogometaša i kladioničara u policijskoj akciji Offside koji se sumniče za prijevare, davanje i primanje mita te udruživanje u skupinu za činjenje kaznenih djela, istražitelji smatraju da su tek na početku raskrinkavanja prljavih mafijaških poslova na hrvatskim nogometnim terenima i oko njih. Samo je jedan igrač priznao namještaljke. Mozak operacije za prijevare bio je Vinko Šaka, bivši trener u Dinamu. Pomagači su mu bili kladioničari Slovenci Dino Lalič i Admir Suljič. Prije svake utakmice dobro uhodani trojac pohlepnim je igračima unaprijed isplaćivao desetke tisuća eura tražeći željeni rezultat utakmice. Moralo se znati tko će pobijedi i kojom gol-razlikom. Još dok su se utakmice igrale, oni su na kladionicama zarađivali stotine tisuća eura na trenutačni rezultat. Dobro upućeni u slučaj kažu da su za sada uhićene tek sitne ribe. Potajno se spominju i neka zvučna imena hrvatskog nogometa koja bi se uskoro mogla naći na udaru zakona. Tajna operacija Offside trajala je više od pola godine, koliko su istražitelji prisluškivali i pratili osumnjičene nogometaše te kladioničare. Početne informacije za istragu stigle su od tužiteljstva u Bochumu nakon što je u Njemačkoj razbijena kladioničarska banda na čelu s Hrvatima, braćom Šapina. Akcijom Offside obuhvaćeno je 15-ak sumnjivih utakmica. Istražiteljima je trebalo nekoliko mjeseci da nogometno-kladioničarskoj bandi razbiju šifre i da doznaju što je za nogometnu mafiju kupnja automobila, svadba, kulen, bijelo, krumpir ili paprika.

22. KOLO: SESVETE-ZADAR, 27. 3. 2010.
Vinko Šaka je s Agićem, Šuškom i Čižmekom, igračima Sesveta, Namjestio utakmicu da pobijedi Zadar. Čižmek je dobio 8500 eura, a Agić i Šušak po 4500 eura.

22. KOLO: HAJDUK-VARTEKS, 27. 3. 2010.
Šaka je s igračima Varteksa dogovorio da izgube sa što više golova. ivančić, Mumlek i Balajić dobili bi 40.000 eura. uvidjeli su da ih prate, pa su odustali.

25. KOLO: RIJEKA-SESVETE, 14. 4. 2010.
Vinko Šaka, Dino Lalič i Admir Suljič dogovorili su za 45.000 eura da croatia sesvete izgubi. uplatama na kladionicama zaradili su 129.000 eura.

25. KOLO: LOKOMOTIVA - MEĐIMURJE, 14. 4. 2010.
Vinko Šaka i Admir SuljiČ dali su 6000 eura Mariju Darmopilu, igraču Međimurja, da Lokomotiva pobijedi s više golova razlike. Dogovor je otkazan.

28. KOLO: SESVETE-ZAGREB, 30. 4. 2010.
Vinko Šaka je s igračima i rukovodstvom Croatije dogovorio da Zagreb pobijedi dva razlike. na kladionicama je svatko zaradio najmanje 30.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • marlon 03.07.2010.

    Tko se mača laća....

  • nlukac11 03.07.2010.

    naprijed skroz do jaja

  • marlon 03.07.2010.

    Tko se mača laća....U zatvor s njima!!! I pljenidba nezakonito stečene imovine !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare