To je to što me zanima!

Akcija protiv džihadista: Ubili 800 boraca Al Kaide u Jemenu

"Operacija se završila (...) pogibijom više od 800 pripadnika Al Kaide i nekih njihovih čelnika te bijegom nekih" džihadista te skupine, priopćilo je zapovjedništvo koalicije
Vidi originalni članak

Više od 800 osoba za koje se vjeruje da su pripadnici Al Kaide poginulo je u vojnoj ofenzivi na tu džihadističku skupinu na jugu Jemena, priopćila je u ponedjeljak arapska koalicija koja u toj zemlji djeluje pod saudijskim zapovjedništvom.

"Operacija se završila (...) pogibijom više od 800 pripadnika Al Kaide i nekih njihovih čelnika te bijegom nekih" džihadista te skupine, priopćilo je zapovjedništvo koalicije a prenosi saudijska službena agencija SPA.

Zadaća ofenzive koju je jemenska vojska vodila uz pomoć "specijalnih snaga Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata", bila je omogućiti jemenskoj vladi da "preuzme nadzor nad gradovima u rukama Al Kaide, napose Mukalom, koju smatraju bazom te skupine", dodaje se u priopćenju.

Jemenske snage uz zračnu potporu arapske koalicije oslobodile su u nedjelju Mukalu, glavni grad Hadramuta, koju je Al Kaida zauzela početkom travnja 2015., rekao je nešto ranije za AFP vojni čelnik.

"Ušli smo u središte grada (Mukale) i nismo naišli ni na kakav otpor džihadista Al Kaide koji su se povukli na zapad", prema pustinji u pokrajinama Hadramutu i Šabvi, dodao je taj čelnik u telefonskom razgovoru iz Mukale.

Al Kaida na Arapskom poluotoku (AQPA) koja se učvrstila u Jemenu i džihadistička skupina Islamska država (IS) iskoristile su rat u Jemenu kako bi proširile svoj utjecaj na jugu i na jugoistoku zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Qurcy Ban 25.04.2016.

    Govna bježe? Ja sam mislio da jedva čekaju da ih ubiju, pa da redaju djevice u raju...

  • sokrates_mali 25.04.2016.

    Ispada da se Al Kaida množe ko štakori! Kolika je mogućnost medija da ih prate? Ili nemogućnost!!

  • strsljen2013 25.04.2016.

    Istina glasi ipak ovalo: "Operacija se završila (...) prebacivanjem više od 800 pripadnika Al Kaide i nekih njihovih čelnika te hitnim zračnim transportom nekih" džihadista te skupine u Siriju, priopćilo je zapovjedništvo koalicije a prenosi saudijska službena agencija SPA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare