To je to što me zanima!

Đakiću 11 mjeseci: 'Htio sam nasmijati ljude i našaliti se'

Htio sam nasmijati ljude, našaliti se, a kad sam shvatio što sam napravio, već je bilo prekasno, rekao je Ivan Đakić koji je nepravomoćno osuđen zbog poziva na mržnju i prijetnji novinaru Ivanu Žadi
Vidi originalni članak

Ivan Đakić, sin HDZ-ova saborskog zastupnika, na virovitičkom Općinskom sudu je nepravomoćno proglašen krivim zbog prijetnji novinaru Ivanu Žadi i širenja netrpeljivosti.

Dobio je 7 mjeseci za prijetnje i 8 zbog širenja netrpeljivosti što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora od 11 mjeseci, uvjetno.

PROTIV IVANA ĐAKIĆA Podignuta je optužnica: Javno je poticao na mržnju i nasilje

Đakić će morati u roku šest mjeseci u korist SOS dječjeg sela Hrvatska uplatiti 20.000 kuna, a sud mu oduzima i iPhone kojim je počinio kazneno djelo.

- Osobno ga ne poznajem. Vidio sam što piše na ‘fejsu’ o mom ocu, vrijeđao ga je. Nikakvih prijetnji nije bilo. Ja sam samo rekao da to što piše nije istina. I da ću ga tužiti - branio se Ivan Đakić. Što se tiče skandalozne čestitke za pravoslavni Božić, kad je na Facebooku objavio fotografiju na kojoj ustaša drži odrubljenu glavu s četničkom kapom, Đakić je rekao da se samo šalio.

- To je čin moje brzopletosti. Htio sam nasmijati ljude, našaliti se, a kad sam shvatio što sam napravio, već je bilo prekasno. Neću to više nikad napraviti, stvarno mi je žao i spreman sam odgovarati - rekao je Đakić mlađi.

Uvjetnu kaznu je dobio jer nije osuđivan i jer je poduzetnik, a mora podmiriti i troškove suđenja.

Idi na 24sata

Komentari 138

  • mala vatra 06.06.2019.

    Krivi naslov novinari! Trebalo je pisati Đakicu 11 mjeseci uvjetno,još jedna sramotna presuda jer je on "poduzetnik koji se šali" zamisli?

  • Hiroo_Onoda 06.06.2019.

    ". . . Jer je poduzetnik" Kaj je to neka nova olakotna okolnost? Jel bi se negdje mogao naći popis olakotnih okolnosti kako bi se i ostatak naroda mogao poslužiti u slučaju potrebe.

  • tanjaraf 05.06.2019.

    Ovo objašnjenje dodaje liku još par kila krete***ma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare