To je to što me zanima!

Ako Brexit bude bez dogovora, ograničit će slobodu kretanja...

U prijelaznom razdoblju će svi građani EU i švicarski građani moći doći u Britaniju zbog posjeta, rada ili studija. No, oni koji žele ostati duže od tri mjeseca ili tri godine morat će proći posebne procedure
Vidi originalni članak

Britanska vlada će nastojati okončati slobodu kretanja što je prije moguće ako Britanija napusti Europsku uniju bez dogovora, priopćio je u ponedjeljak ured za unutarnje poslove Ujedinjenog Kraljevstva.

Za prijelazno razdoblje, građani Europskog gospodarskog prostora i članovi njihovih obitelji, uključujući švicarske građane, moći će doći u Veliku Britaniju radi posjeta, rada ili studija i moći će ući u Veliku Britaniju kao sada, navodi se u priopćenju Ureda za unutarnje poslove.

No oni koji žele ostati duže od tri mjeseca morat će se prijaviti za Europski privremeni dopust. Za boravak duži od tri godine, građani EU-a morat će podnijeti zahtjev za novi imigracijski sustav temeljen na vještinama, koji će početi od 2021. godine, navodi se u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Blokirani Batina 29.01.2019.

    Znaci u prijevodu Britanija ponovno dobiva kontrolu nad svojim granicama i ne moze im svakakvi otpad uci u drzavu i ne moraju zadovoljavati kvote Brussela za izbjeglice. E jesu se usosili :))

  • LeeLilačaLoo 29.01.2019.

    znači ništ od imigracije😭

  • Smoke_on_the_Water 29.01.2019.

    Nisam imao namjeru ići tamo a sad tek neću.

Komentiraj...
Vidi sve komentare