To je to što me zanima!

'Ako demokrati neće glasovati za moj zid, blokirat ću vladu...'

I predsjednik  Ronald Reagan je osam godina pokušavao napraviti zid ili ogradu na granici, ali nije uspio. I drugi su pokušavali. Mi ćemo to napraviti na ovaj ili onaj način, poručuje Trump
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump je na Twitteru zaprijetio blokadom rada vlade ako demokrati danas ne budu glasovali za velike promjene zakona o imigraciji za koje se zalaže Trumpova administracija.

- Bio bih voljan blokirati rad savezne vlade ako nam demokrati ne daju glasove za sigurnost granica, što uključuje i zid! Moramo se riješiti lutrije ... i konačno prijeći na imigracijski sustav temeljen na ZASLUGAMA! Potrebno nam je da u našu zemlju dođu sjajni ljudi - napisao je Trump još u srpnju ove godine. 

MATTIS DAO OSTAVKU Donald Trump planira povući 5000 vojnika iz Afganistana

U petak je pak napisao sljedeće:

- I predsjednik Ronald Reagan je osam godina pokušavao napraviti zid ili ogradu na granici, ali nije uspio. I drugi su pokušavali. Mi ćemo to napraviti na ovaj ili onaj način.

U drugoj je poruci naglasio da "ljude ne žele otvorene granice i kriminal". 

Što znači blokada vlade?

U tom trenutku prekidaju se sve savezne operacije koje se smatraju nebitnima. Svi oni djelatnici, koji ne obavljaju funkcije od presudne važnosti, šalju se kući i za vrijeme paralize vlade ne primaju plaću. Međutim, u trenutku kada vlada ponovno profunkcionira, oni mogu retroaktivno biti plaćeni za svoj rad, piše Telegram.

U IRAKU JOŠ OSTAJU Trump povlači vojsku iz Sirije: 'Porazili smo ISIL, to je to...'

U takve djelatnike spadaju, primjerice, osobe koje rade u nacionalnim parkovima ili na održavanju spomenika, zatim na obradi putovnica ili rješavaju zahtjeve za vize. Ključne službe će raditi. One uključuju nacionalnu sigurnost, poštu, kontrolu leta, neophodne i hitne liječničke službe, pomoć u slučaju katastrofa, zatvore, porezne službe i proizvodnju električne energije.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • spirit lamp 22.12.2018.

    Ja ne znam ko tebe gleda i slusa...ma i da si mi tata, ne bih te slusala. Nekoc smo govorili "bolje grob nego rob". Danas izgleda svi zele biti robovi bogadih piz......ka.

  • Korísníčko íme 21.12.2018.

    U američkom slučaju svi van tako da ostanu samo indijanci, kod nas svi nazad na Karpate, Iran il' kud već u p.m. tako da ostanu samo Iliri, ups. njih smo patamanili kad smo doselili, nema veze, svi na početne položaje....

  • intellectus 21.12.2018.

    Trumpova prijetnja nije za tek tako odbaciti, ovog trenutka se mislim na sličan zid prema srbiji, s tim da se nastavi drugim i terćim korakom kako je predložio marcus 89. Mislim da bi to bilo dobro rješenje. U svakom slučaju bi bilo manje "ugroženih", bilo bi mirnije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare