To je to što me zanima!

'Ako dođe do suđenja Todoriću, nećemo imati drugih rasprava'

Istaknuo je da odvjetništvo Todorića želi zadržati u pritvoru na osnovu dvije točke: opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok obrana smatra da ne postoji niti jedan razlog za pritvor
Vidi originalni članak

Donesena je odluka hoće li Ivica Todorić ostati u istražnom zatvoru, no mora se poštivati procedura. Prvo se šalje strankama, a onda se obavijesti javnost. Odluka se mora napisati, mora imati obrazloženje koje može imati stranicu, dvije, tri. Moraju se znati razlozi, rekao je Ivica Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu za N1

- Odustalo se od ispitivanja dva svjedoka, ja neću govoriti o imenima tih svjedoka. Petog ovog mjeseca Županijski sud je dobio dopis DORH-a gdje stoji da su odustali od ispitivanja dvaju svjedoka. ŽDO su rekli da odustaju od tih prijedloga, jer se radi o osobama koje su zaposlene u međunarodnim bankarskim institucijama i kao takvi se mogu pozvati na bankarsku tajnu. Ne znam odakle takva nervoza ŽDO-a, da bi ono drugo jutro nakon moje izjave reklo da to nije istina, da ja valjda lažem, ali to je istina, postoji dokument o tome - pojasnio je Turudić. 

DEVČIĆ POTVRDIO Izlazi li iz Remetinca? Odluka o Todorićevim žalbama u srijedu

Istaknuo je da odvjetništvo Todorića želi zadržati u pritvoru na osnovu dvije točke: opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok obrana smatra da ne postoji niti jedan razlog da ga se zadrži. 

Objasnio je da je moguće da Todorić u pritvoru ostane "jako dugo". 

- Za to kazneno djelo predviđeni su dugoročni pritvori. Govorim općenito, ne o ovom konkretnom slučaju - objasnio je te dodao da i samo suđenje može trajati dugo, no nije htio nagađati o kolikom vremenskom periodu se radi. 

NUDIT ĆE JAMČEVINU "Pustite me, neću bježati..." Gazda žalbama traži slobodu

Na pitanje kako će fizički ili infrastrukturno izgledati, Turudić je rekao: 

- Imamo dvije dvorane koje bi mogle provesti, ako bi bilo takvo suđenje, mi ćemo biti skučeni, neće biti drugih rasprava. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • dylan 15.11.2018.

    Da je sve po zakonu ti i ostali sudci bi trebali zajedno sa tom mafijom biti zatvoreni u Remetincu

  • nec.1996 15.11.2018.

    evo koliko taj zna,,rijesava u dva dana ,a 30.godina se kralo,,

  • Diatonik Harmonik 15.11.2018.

    Puna misao gospona Turudica; necemo imati drugih rasprava a ni pravomocne presude narenih 20 godina. ;

Komentiraj...
Vidi sve komentare