To je to što me zanima!

'Ako država ne ubrza sanaciju HŽ-a, tvrtke-kćeri će propasti'

Prosvjednici su zbog neisplate tri plaće radnicima PRO-REG-a, tvrtke kćeri HŽ Infrastrukture krenuli pred ministarstvo koje im je, pak, u srijedu obećalo razgovor
Vidi originalni članak

Dvjestotinjak prosvjednika okupilo se pred Glavnim kolodvorom u Zagrebu i krenulo put zgrade Ministarstva prometa.

Prosvjed je to Sindikata željezničara Hrvatske zbog neisplate tri plaće radnicima PRO-REG-a, tvrtke kćeri HŽ Infrastrukture. Za PRO-REG je, uz suglasnost tvrtke HŽ Infrastruktura i HŽ Putnički promet dogovoreno restrukturiranje, a nakon što je za te dvije tvrtke PRO-REG napravio poslova u vrijednosti od 10 milijuna kuna nisu im platili. Upitno je i restrukturiranje PRO-REG-a. 

- Ne ubrza li država sanaciju Hrvatskih željeznica, doći će do urušavanja svih tvrtki-kćeri po sistemu domino-efekta, a prva će biti PRO-REG - rekao je predsjednik sindikata Ivan Forgač okupljenim radnicima ispred zgrade Ministarstva prometa.

Iz Ministarstva su im poručili da će ih u srijedu u 16 sati primiti na razgovor te su se radnici oko 11.30 sati razišli.


Idi na 24sata

Komentari 9

  • antenacija 22.01.2013.

    od kolodvora do prisavlja tolika bi bila kolona da se poredaju i iz uprave hž-a,,,,,, koji su članovi SŽ-a!!!!!!

  • antenacija 22.01.2013.

    Zato nam i je tak na hž-u kad se pojedini sindikati uvlače u guzicu upravi!!!???

  • Aurelije13 22.01.2013.

    Ispravak autoru priloga...na slici nisu niti zastave SINDIKATA ŽELJEZNIČARA HRVATSKE, niti je Forgač predsjednik istog....Radi se o SINDIKATU HRVATSKIH ŽELJEZNIČARA,koji je i ime i boju zastave promijenio da bi bio što sličniji utjecajnijem i večem sindikatu. Inače kada prosvijeduje SINDIKAT ŽELJEZNIČARA , kolona je od GL. kolodvora do PRISAVLJA...

Komentiraj...
Vidi sve komentare