To je to što me zanima!

'Ako granicu zatvore Austrija i Slovenija, onda moramo i mi'

Tu dolazimo do domino efekta. Mi kao EU moramo djelovati globalno i imati svijest o tome što se događa u Siriji, rekao je ministar vanjskih poslova Miro Kovač
Vidi originalni članak

Ako Austrija zatvori granice, logičnim slijedom isto će učiniti i Slovenija, onda ćemo morati i mi, rekao je u nedjelju Miro Kovač, ministar vanjskih poslova za RTL Danas
- Zasad ova suradnja funkcionira. Mi zajedno profiliramo u Makedoniji, nakon toga se ide prema Hrvatskoj. Ako dođe narušavanje tog migracijskog tijeka prema zapadu, onda ćemo i mi morati zatvoriti granicu sa Srbijom, a Srbija s Makedonijom. Tu dolazimo do domino efekta. Mi kao EU moramo djelovati globalno i imati svijest o tome što se događa u Siriji. Najveća odgovornost leži na velikim zemljama Europske unije - rekao je Kovač. 
Kovač se osvrnuo i na slučaj ministra Zlatka Hasanbegovića. Na pitanje da li je u inozemstvu bilo kritika ili komentara zbog Hasanbegovića, Kovač je rekao:
- To vam je proizvod pričica u našoj zemlji. Nitko to nije niti spomenuo u Münchenu. Mi smo jedno razvijeno demokratsko društvo u kojem svatko ima pravo reći što misli. Mi smo se u Vladi odlučili ne komentirati rad prethodnika. 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • fredaster 15.02.2016.

    pitam se da li je RH u europi? ako je u europi onda granica RH treba zatvoriti prema Srbiji a ovako, cisto sumnjam da je u EU i ovaj sto "namiguje" nemoze to prepoznati ili kako mama kaze!?

  • bajica1009 15.02.2016.

    Vjerodostojan kao i kara marko i njegovi skojevci pardonček u..... mlaci nesposobni da osmisle nešto svoje već su kopirali od diplome do životopisa, ovaj me podsječa na svog predhodnika sa francuskih škola do ustavnog suda bez ispita ali sa diplomom.

  • Nisan_te tila 15.02.2016.

    Ovaj ministar govori i izgleda ko smrt na dopustu, onaj panenić sav blijed, u jednom tonu, petrov ko da je duha ugleda svaki put, karamarko uvik u nešto bulji.... Ja vam kažem da nešto nije u redu s njima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare